Vinyylivaatteiden kiillotus

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #390530
  TTT avatarTTT
  Osallistuja

  Opin juuri käytännön kautta pitkällisen pohtimisen ja käytännön kokeilujen kautta sen, että vinyylivaatteiden (tai minkä tahansa kiiltävän muovipintaisen vaatteen) pitäminen puhtaana ja uudenveroisen kiiltävänä on helppoa kun huomioi yhden perusasian: kiilto tulee muovipinnasta itsestään, ei siihen lisätystä kiiltävästä aineesta kuten vahasta tai silikonista. Jos pinta on muuttunut harmaaksi ja epäsiistin näköiseksi mutta pinta ei ole kulunut, on syy pintaan aiemmin levitetty vaha tai silikoni (esim. Pledge, autovaha, muovinkiillotusspray tmv.), joka on myöhemmin harmaantunut.

  Vinyylivaatteen pyykkäämisessä on eniten kyse sisäpinnan pesemisestä. sillä ulkopinnan kiiltoa se ei palauta, eikä pesemisessä pidä käyttää muuta kuin käsienpesusaippuaa ja kädenlämpöistä vettä siinä toivossa että ulkopinnan kiilto paranisi. Kiillottamisessa on myöskin kyse pesemisestä, mutta se pitää tehdä vielä erikseen. Kiillottaminen tapahtuu käymällä pinta huolella läpi tavallisella saippualla pehmeällä ja märällä vaahtomuovisienellä hieroen.

  Varsinkin vinyylihousujen kiillottamista helpottaa jos housut saa tasaiselle pinnalle kiinni, esimerkiksi liimapuristimilla neljästä pisteestä silityslautaan lahje kerrallaan. Muuten homma on yhtä sähläämistä. Puristimia saa esim. Biltemasta, hinta pari euroa kappale.

   

   

  Sitten vaan märkää vaahtomuovisientä saippuaan hieroen ja sitten sienellä vaatteen pintaa huolella puhdistaen. Kun saippuavaihe on tehty, voi huuhtelun tehdä huuhtomalla sienestä saippuan pois ainakin muutaman kerran kunnes lopulta kaikki saippua on pois vaatteen pinnalta. Näin pinnassa oleva vaha tai silikoni lähtee kokonaan pois.

   

   

  Kokeilin menetelmää omiin 6 vuotta sitten ostettuihin ja harmaantuneisiin vinyylihousuihin siten että vahasin toisen lahkeen autovahalla ja toisen puhdistin edellä kuvatulla menetelmällä. Vahattu lahje on tuoreeltaankin hieman vähemmän kiiltävä kuin saippualla puhdistettu lahje vaikka vaha oli hyvälaatuista, ja ero vain kasvaa ajan mittaan. Saippualla puhdistettu pinta näyttää nyt todella hyvälle. Näyttää sille että pinta ei lähde enää harmaantumaan, mikä on loogista näin jälkikäteen ajatellen.

   

   

  6+
  Shinyboy avatarAdmirer avatarhassu avatarkati44jari50 avatarJatimatic 2.0 avatar
  #390578
  Jatimatic 2.0 avatarJatimatic 2.0
  Osallistuja

  Kiitos hyvästä vinkistä! Juuri eilen mietin että kuinka vuonna 2002 (!) hankkimani, mutta vielä hyvässä iskussa oleviin sivunyörillisiin vinyylifarkkuihin saisi puhallettua elämää. Olen spreijannut silikonia, mutta se taitaa olla ollut laastaria. Pitääpä kokeilla pesua näillä vinkeilläsi. Kiitos!

  0
  #464018
  TTT avatarTTT
  Osallistuja

  Palasin asiaan ja katselin mitä tuolle autovahalla käsitellylle lahkeelle kuuluu puolen vuoden jälkeen. Ei kovin hyvää, oli harmaantunut ja epäsiistin näköinen. Vahaa oli tarttunut kaapissa ollessa myös toiseen lahkeeseen. Olihan urakka saada ne taas puhtaaksi, pelkkä saippua ei tuohon riittänyt, vaan piti kaivaa autonpuhdistusaineet käyttöön. Eli ei edes vahaa vinyylipintaan. Kaikesta vapaa puhdas vinyylipinta kiiltää parhaiten ja myös pitää kiiltonsa.

  1+
  Shinyboy avatar
  #467807
  Jatimatic 2.0 avatarJatimatic 2.0
  Osallistuja

  Itse olen kokeillut myös latex-asujen kiillottamiseen/pesuun tarkoitettua ViviShine-ainetta. Tekee ihmeitä myös vinyylille!

  0
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.