Tom of Finland: The Pleasure of Play 7.5.–7.8.2016

Nahkafoorumi.com Foorumit Ilmoitukset Tom of Finland: The Pleasure of Play 7.5.–7.8.2016

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 231 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Shinyboy avatar Shinyboy 2 vuotta, 12 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #228623
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Tom of Finlandin maailmassa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä, ja ilo ja nautinto kuuluvat kaikille. Helsingin Taidehallin suurnäyttely esittelee taiteilijan tuotantoa laajemmin kuin koskaan aiemmin.

  Mestarillinen piirrosjälki ja ikoniset mieskuvat ovat tehneet Tom of Finlandista yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista taiteilijoista. Hänen rohkeat ja humoristiset kuvansa ovat herättäneet keskustelua seksuaalisesta monimuotoisuudesta, tasa-arvosta ja pornografian ja taiteen suhteesta.

  Helsingin Taidehallissa nähtävä The Pleasure of Play on tähän mennessä laajin Tom of Finlandin (Touko Laaksonen, 1920–1991) tuotantoa esittelevä kokonaisuus. Mukana nähdään sekä klassisia piirroksia miehistä nahkatakeissaan että harvemmin esillä olleita teoksia, kuten herkkiä akvarelleja. Esillä on myös taiteilijan kokoamia kuvakollaaseja, jotka näyttävät miten hän tutki aikansa kuvastoa soveltaakseen sitä omissa töissään.

  Lähes 200 teoksen kokonaisuus sisältää töitä 1930-luvulta vuoteen 1991. New Yorkin Artists Spacen kokoamaa, siellä kesällä 2015 erinomaisen vastaanoton saanutta näyttelyä on täydennetty taiteilijan henkilöhistoriaa valottavilla teoksilla ja dokumenteilla, kuten varhaisilla maisemamaalauksilla sekä perhealbumeista lainatuilla valokuvilla.

  Oheisohjelmaa:

  Elävän mallin piirustusta Tom of Finlandin hengessä la 28.5.

  Lisää oheisohjelmaa luvassa – tapahtumat päivitetään nettisivujemme ajankohtaista-sivulle!

  http://taidehalli.fi/nayttelyt/tom-of-finland

  0
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.