Sitomisleikit ja piiskaaminen kiinnostavat etenkin nuoria aikuisia

Fetissi ja kinkyhenkisten yhteisö – Nahkafoorumi.com Foorumit Fetissit BDSM Sitomisleikit ja piiskaaminen kiinnostavat etenkin nuoria aikuisia

Merkitty: ,

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Shinyboy avatar Shinyboy 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #390626
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Sitomisleikit ja piiskaaminen kiinnostavat etenkin nuoria aikuisia

  Suomalaisten kiinnostus sitomiseen, piiskaamiseen ja laajemmin BDSM-seksuaalifetisseihin on lisääntynyt huomattavasti. Kaalimato.comin teettämästä nettikyselytutkimuksesta selviää, että eniten sitomista ovat kiinnostuneet kokeilemaan 18–24-vuotiaat suomalaiset.

  – BDSM perustuu ennen kaikkea luottamukseen ja yhteisiin sääntöihin. Parisuhteessa se toimii parhaimmillaan lähentävänä ja suhdetta rikastuttavana tekijänä, kun molemmat osapuolet nauttivat leikeistä, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

  Sitominen on löytänyt paikkansa yhä useamman suomalaisen petipuuhissa ja ajatuksissa. Tästä kertovat Kaalimadon tutkimustulokset, joiden mukaan 13 prosenttia suomalaisista on kokeillut sitomista ja 17 prosenttia on kiinnostunut kokeilemaan sitä. Makuuhuoneen ohjelman piristäminen sitomisleikein kiinnostaa yhtä lailla sekä suomalaisia miehiä (17 %) että naisia (17 %).

  Piiskaamista on sen sijaan kokeillut 9 prosenttia suomalaisista, ja toinen 9 prosenttia olisi kiinnostunut testaamaan sitä. Piiskaaminen kiinnostaa aavistuksen enemmän miehiä (11 %) kuin naisia (7 %).

  – Sadomasokistiset fantasiat ja vähäisestä kivusta nauttiminen on varsin yleistä niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Joillekin BDSM tuo lisämaustetta seksielämään, kun taas toisille kyse voi olla elämäntavasta tai jopa identiteetistä, Lavikainen sanoo.

  Kaikkein innokkaimmin sitomiseen suhtautuvat 18–24-vuotiaat suomalaiset, joista vajaa kolmannes (30 %) ei ole vielä kokeillut sitomista, mutta on kiinnostunut testaamaan. Sitomista kertoo haluavansa kokeilla myös joka neljäs 25–34-vuotiaista ja vajaa viidennes 35–44-vuotiaista suomalaisista. Uteliaimpia piiskaamisen suhteen ovat 25–34-vuotiaat suomalaiset, joista vajaa viidennes (18 %) haluaisi kokeilla sitä.

  – Kiinnostus sitomiseen ja piiskaamiseen erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa kertoo aikaisemmin arveluttavana ja kenties pelottavanakin pidetyn BDSM:n normalisoitumisesta ja yleisestä asennemuutoksesta, Lavikainen lisää.

  Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

  0
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.