Rajut seksileikit tekevät tutkitusti hyvää – lisää luovuutta, vähemmän stressiä

Nahkafoorumi.com Foorumit Fetissit BDSM Rajut seksileikit tekevät tutkitusti hyvää – lisää luovuutta, vähemmän stressiä

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Shinyboy avatar Shinyboy 8 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #344184
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Tutkimusten mukaan BDSM-seksi, kuten sidonta ja alistaminen, kohentaa terveyttä.

  Rajut seksileikit tekevät tutkitusti hyvää – lisää luovuutta, vähemmän stressiä

  Fifty Shades of Grey -kirjasarja ja -elokuva ovat levittäneet sanaa sadomasokistisista seksileikeistä (joskin niiden harrastajat ovat kritisoineet, että kirjat antavat vääränlaisen kuvan BDSM-seksistä). Jotain kiinnostuksesta kertoo se, että ensi helmikuussa ilmestyvän Fifty Shades Darker -elokuvan traileri katsottiin ensimmäisen vuorokauden aikana 114 miljoonaa kertaa. Monelle esimerkiksi sidonta ja alistaminen ovat tuttuja myös pornosta.

  Buumi on selvä, mutta erilaisia fetissejä on ollut aina. Huomiosta huolimatta niihin liittyy edelleen ennakkoluuloja ja häpeää – vaikka seksi saa olla millaista tahansa, kunhan se on turvallista ja kaikki osapuolet haluavat sitä. Astetta rajummista seksileikistä voi sitä paitsi olla yllättävää hyötyä.

  Tänä syksynä ilmestyneen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan BDSM-seksipuuhat tekevät hyvää terveydelle. Ne esimerkiksi vähensivät tutkittavien stressiä ja lisäsivät seksuaalista kiihottuneisuutta, Psychology of Consciousness: Theory, Research, and Practice -tiedelehdessä julkaistu tutkimus kertoo. Tutkimuksesta uutisoi muun muassa Maxim-sivusto.

  Myös aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että BDSM-seksi kohentaa mielenterveyttä.

  Alistetut huomasivat, että aika pysähtyi hyvällä tavalla, ja saavuttivat osin niin sanotun flow-tilan. Alistajat taas tunsivat olevansa yhä enemmän olevansa tilanteen päällä, pääsivät estoistaan ja olivat yhä luovempia.

  Tutkimuksessa analysoitiin 14 kokenutta BDSM-harrastajaa, jotka olivat 23–64-vuotiaita.

  Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tiede puoltaa villien seksileikkien harrastamista. Aiemmissa tutkimuksissa on havaittu, että BDSM-seksi lisää parien läheisyyttä, lievittää stressiä, helpottaa ahdistuneisuutta ja kohentaa mielenterveyttä monin muinkin tavoin.

  MIKÄ IHMEEN BDSM?

  BDSM on yläkäsite erilaisille kipuun, valta-asetelmiin, sidontaan tai fetisseihin liittyville mieltymyksille. Eri ihmisille se tarkoittaa eri asioita. Toisen mielestä jo käsiraudat voivat olla jotain tosi rajua, kun taas toiselle paljon rankempi seksi on ihan perusavioseksiä.

  ”Ehkä ainoa asia, mikä BDSM:stä kiinnostuneita yhdistää, on uteliaisuus.”

  – Ehkä ainoa asia, mikä BDSM:stä kiinnostuneita yhdistää, on uteliaisuus. Uteliaisuus omaa seksuaalisuuttaan ja rajojaan kohtaan, BDSM-ammattilainen Tiia Forsström kertoi hiljattain Me Naisten haastattelussa.

  Vuoden 2015 Finsex-tutkimukseen mukaan 17 prosentilla aikuisista suomalaismiehistä ja 15 prosentilla suomalaisnaisista oli BDSM-kokemuksia. Alle 35-vuotiaiden joukossa vastaavat luvut olivat 22 prosenttia ja 29 prosenttia.

  Lähde: https://www.menaiset.fi/artikkeli/suhteet/seksi/rajut-seksileikit-tekevat-tutkitusti-hyvaa-lisaa-luovuutta-vahemman-stressia

  0
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.