Puutöitä Tantrachair kopio

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 478 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi avatar Nimetön 5 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #221691
   avatar
  Nimetön

  Moi,

  tämä on ensimmäinen viestini tälle foorumille, ja ajattelin laittaa pari kuvaa jo vuoden rakenteilla ollevasta kivasta tuolistani.
  Sehän on huono tantrachair-kopio http://www.tantrachair.com

  Löysin tätä varten myös todella hauskan videon,http://handygoddess.com jossa Rva laittaa tuulemaan. Ilmeisesti hänen videonsa poistettiin jostain kumman syystä youtubesta. Kyllä on taatusti omalaatuinen nikkarinainen. Suosittelen tätä videota, jos meinaa itse tehdä vastaavan.

  Piirsin tuolin muodon käyttämällä videotykkiä, ja heijastin kuvan lastulevylle. Siitä sitten tein paperikopion ainuulle pitkälle paperille jota huushollista löytyi, eli leivinpaperille!

  Itse tein tuolin rungon ylijäämä saunalauteesta. Sivut ovat valitettavasti lastulevyä, joka on huono idea. Liimapuu tai joku muu olisi parempi. Alkuperäisessa tantrachairissa on käytetty muotoontaivutettua vaneria. Itse puolitin läjän puita, ja tein niistä puolat. Liimasin ja ruuvasin ne vaneriin. Muutaman nailonremminkin laitoin, mutta nekin olisi voinut korvata puulla. Lisäsin hieman tukipuita lastulevysivujen väliin, jotka eivät näy kuvassa.
  Ja kotinikkarin pajasta ei löydy kunnon työkaluja, joten mittatarkkuus ja suoruus kyllä kärsivät. Mutta tämä nyt on testinä, että pystynkö edes jotain saamaan aikaiseksi.

  Nyt tuossa on juuttikangas, jonka päälle pitäisi liimata vaahtomuovi. Sekin on liian paksu, ja liian pehmeä. Pitäisi käyttää jotain tatami tai vastaavaa kovaa ja raskasta, niin olisi hyvä. Noh, näillä mennään. Vaahtomuovi tasaa painoa todella hyvin, että olen ehkä tehnyt liiankin hyvää työtä. Ja laitoshan painaa aikas kivasti.

  Päällinen tulee olemaan keinonahkaa. tuo on ehkä helppo pitää puhtaana. Tosin sitäkin on liian vähän, että sivuihin joutuu laittamaan jotain muuta. Sivuihin laitan vanua, että vähän pehmentäisi. Osaan onneksi käyttää ompelukonetta, että saan ommeltua sivujen muotoillut kangasosat. Katsoin kuinka sohvassa on tehty ompelut. Saas nähdä kuinka 70-luvun täysmetallinen ompelukone jaksaa tikata…Handy Goddess kyllä näyttää videolla mallia.

  Jos tämä onnistuu hyvin, niin sitten ehkäpä laittelen paremmat fyllingit ja päällyksen.

  Tuoli tuntuu kestävän, eikä liimaukset narise. Eivät ainakaan yksi päällä. Kahdella ihmisellä sitten on vielä testaamatta. Mutta en ole puuseppä, vaan IT-nörtti. Vaimo on seurannut tilanteen kehittymistä virnuillen. Uusin vaihe sai hänet jo hieman ehkä innostumaan. Tai siis, tajusi, että ehkäpä tuosta jotain tuleekin. Meikän projektit nyt aina tuppaavat venymään, eikä laatu ole aina ihan priimaa.

  Jos saan verhoilun onnistumaan, niin sehän on sitten näkyvillä. Tuolihan ei kerro mihin tarkoitukseen se on, ja täytyy vain toivoa, että ystäväpiirikään ei tuolia ole nähnyt. Ja jos on, niin kinkyjä ovat siinä missä minäkin 🙂 Tai mistä sitä tietää, vaikka ne ystävät tälläkin palstalla temmeltäisivät.

  0
  #221692

  No nyt on mielenkiintoinen projekti! Lähetäppä päivityksiä ja käyttökokemuksia jahka ehdit. Tuollainen kaluste vielä puuttuukin kotosalta. 😉

  0
  #221768
   avatar
  Nimetön

  Sohvantapainen edistyy. Nyt olen vihdoinkin saanut liimattua vaahtomuovin kunnolla kiinni. Liian paksu se on.
  Tänään sitten ompelin helmanatapaista tuohon keinonahkaan. Päällyksen sitten jouduin tekemään kolmesta osasta,
  kun keinonahkaa oli liian vähän. Mutta, jos tulee oikein kiva juttu, niin sitten päällyksen voi tehdä kunnolla, rahaa säästämättä.
  Liian ohutta kangasta laitoin helmaksi.

  Täytyy sanoa, että siihen on syynsä miksi oikeastaan pitäisi opiskella huonekalujen tekijäksi ja sitten verhoilijaksi.
  Tämä on älyttömän vaikeaa puuhaa, ja hidasta, jos meinaan saada edes jotain aikaikseksi. No oma osaamiseni on
  jotain muuta kuin puukäsityöt ja ompelu, mutta jos tarpeeksi yrittää, niin jotain saa aikaiseksi.

  Toinen helma on tekemättä. Täytyy nyt katsoa miten teen loput. Tarkoitus olisi vaikka niitata tuo helmat kiinni
  sivuihin, ja samalla sitten kiristää keinonahka päällys kunnolla kiinni. Sivuihin tulee sitten ohut vanukerros, ja jotain kangasta,
  jotta olisi ihan ok.

  0
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.