Pilasiko aurinko arvokkaan nahkatakkisi? Luonnontuotteella nopea ja tehokas apu

Fetissi ja kinkyhenkisten yhteisö – Nahkafoorumi.com Foorumit Fetissit Nahka-asut Pilasiko aurinko arvokkaan nahkatakkisi? Luonnontuotteella nopea ja tehokas apu

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi avatar Nimetön 2 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #260236
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä
  Nahkatakki on arvokas sijoitus, josta saa helposti pulittaa satoja euroja.
  Lämpimimmät kesäpäivät alkavat olla takanapäin. On aika kaivaa kaapista syysvaatteet. Välikauden luottovaate on luonnollisesti nahkatakki, mutta laittaessasi takkia päälle huomaat, että kauniin ja arvokkaan takin nahka on haalistunut auringossa.

  Voiko asialle tehdä jotain?

  Kampin suutarista kerrotaan, että ensiapuna auringon haalistamaan pintasileään nappanahkaiseen takkiin voi kokeilla väritöntä mehiläisvahaa, joka palauttaa nahan alkuperäistä väriä ja tasoittaa pintanaarmuja.

  Aito luonnontuote, mehiläisvaha, toimii kuitenkin parhaiten mustiin ja tummiin nahkatuotteisiin, värilliset ovat haastavampia. Monista suutareista saa myös nahalle tarkoitettua öljyä.

  Muista suojaaminen!

  Pinnoittamaton nahka on altis rasvatahroille ja kulumiselle. Nahkatakkien hoitamisessa tärkeintä on vaatteen suojaaminen, koska öljy- ja rasvatahrat eivät lähde nahasta pois helposti ilman ammattilaispesua.

  – Rasva jättää aina jäljen. Se ei lähde pois, Reijo Känä nahkatuotteita huoltavasta R&K Nahkahuolto Oy:sta kertoo.

  – Jos nappanahkaiseen takkiin putoaa tahra, sen kannattaa heti pyyhkiä kostealla pyyhkeellä pois, Känä neuvoo.

  Heidi Klum on valinnut kukkaisen maksimekon kanssa supertrendikkään nahkatakin.
  Heidi Klum on valinnut kukkaisen maksimekon kanssa supertrendikkään nahkatakin. (KUVA: Splash News)
  Aurinko haalistaa herkemmin värilliset nahkatuotteet, kuten sinisen, vihreän, punaisen ja tietyt ruskean eri sävyt. Mokka- tai nupukkinahka ei kärsi auringosta samalla tavalla kuin nappanahka, mutta silläkin vaaleamman sävyn pintaan saattaa tulla tummentumia.

  – Kaikenlaisista nahkatuotteista tulisi pitää hyvää huolta. Nahkatakin kanssa voi pitää huivia, joka suojaa ihorasvoilta ja auringolta, Känä sanoo.

  Nahkatakkia ei kannata missään tapauksessa heittää pois, sillä hellällä hoivalla se saattaa saada täysin uuden elämän. Kun omat taidot eivät riitä, ammattilainen voi pintavärjätä nahan uudestaan.

  Epätasaisen väri on antiikkinahan luonnollinen ominaisuus

  Nahkatuotteita myyvästä Ajatar-liikkeestä Merja Vahtera kertoo, että upouusi nahkatakki kannattaa suojata vettähylkivillä nahanhoitoaineilla – aivan kuten nahkakengät. Myös Vahtera suosittelee mehiläisvahaa.

  – Nahka on aito luonnontuote, joten värierot ja pinnan mahdollinen epätasaisuus kuuluvat kuitenkin materiaalin ominaisuuksiin.

  – Nyt myydään palon antiikkinahkaisia tuotteita. Niiden pinnan kuuluukin olla rento. Epätasaisen väri on antiikkinahan luonnollinen ominaisuus, Vahtera huomauttaa.

  Musta nahkatakki svengaa 63-vuotiaan Jeff Goldblumin yllä.
  Musta nahkatakki svengaa 63-vuotiaan Jeff Goldblumin yllä.(KUVA: Splash News)

   

  Nahkatakkia on hyvä tuulettaa usein ja mielellään juuri sateen jälkeen, sillä tällöin ilmankosteus on suuri. Säilytykseen suositellaan kuitenkin viileää ja ilmaa paikkaa, ja mielellään kankaisessa tai paperisessa pukupussissa. Kellari ja ullakko ovat ongelmalliset säilytyspaikat, sillä nahka imee homeenhajun todella helposti.
  Kastunut nahkatakki kuivataan huoneenlämmössä leveäolkaisen vaateripustimen päällä, ei lämpöpatterin välittömässä läheisyydessä sekä suojassa suoralta auringonpaisteelta.

  Myös Ajatar suosittelee nahkatakin kanssa huivia tai muuta vastaavaa, joka suojaa kaulusta hiusten ja ihon rasvoilta.

  Olivia Palermolla on yllään rento valkoinen t-paita ja farkut, mutta niittisomisteilla kirjailtu nahkatakki tekee tyylistä arvokkaan.
  Olivia Palermolla on yllään rento valkoinen t-paita ja farkut, mutta niittisomisteilla kirjailtu nahkatakki tekee tyylistä arvokkaan.(KUVA: Splash News)

  Toimisiko kenkälankki?

  Musta on siitä helppo väri, että siihen voi kokeilla vaikka kenkälankkia. Reijo Känä kuitenkin suosittelee olemaan varovainen, jos lähtee itse värjäämään auringonpolttaman takin.

  – Meille tuodaan paljon huollettavaksi tuotteita, joissa joku on yrittänyt kotona ensin värjäillä nahkavaatetta, Känä sanoo.

  0
  #261242
   avatar
  Nimetön

  Niin tuota ittekkin ajattelin että se ajanpatinakin saa näkyä,toki meitä on moneksi

  0
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.