Palaa kohteeseen Latex-asut

Pikaopas kumiasun korjaukseen

Foorumit Fetissit Latex-asut Pikaopas kumiasun korjaukseen

Tämä aihe sisältää 58 vastaukset, 24 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi avatar Nimetön 1 vuosi, 2 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #209706
   avatar
  Nimetön

  Tässä olisi tällainen pikaopas, kuinka korjata kumiasun repeämä. Valitettavasti meidän asuun tuli tuollainen siihen syntyneestä pienestä reijästä, joka sitten repesi kokonaan isona viiltona. Ei varmastikaan harvinainen ilmiö näiden asujen kanssa, joten ajateltiin dokumentoida tuo prosessi ja tässä on lopputulos. Aikaa meni tähän noin reilu tunti alusta loppuun, joten ei ole iso korjaus kenenkään tehdä kotona.

  Alkutilanne:

  Tuollainen aaltoileva viilto syntyi, kun kumartamisen seurauksena selässä ollut reikä rasittui liikaa.

  Ensivaiheet:

  Alussa alue pitää putsata huolella korjauksen kohdalta ensin saippualla esim. Fairyllä (huom!! käyttäkää hajusteettomia!!) jonka jälkeen alue puhdistettiin huolella asetonilla. Huomatkaa tuo leikkaus, että ei kannata yrittää tehdä väkiste alkuperäisen viillon näköistä korjausta. Tässä tapauksessa selkään lisättiin noin 2-3 cm materiaalia helpottamaan kumarteluja. Muistakaa aina tehdä nuo pyöristykset viillon loppupäihin, ettei viilto jatka salaa kasvamista paikan alla.

  Liimaus:

  Kun alue on puhdistettu ja leikelty oikean muotoiseksi, niin sen jälkeen vain levittämään liimaa ja odottamaan. Sisäpuolelle voi laittaa enemmän liimaa kuin ulkopuolelle, jolla varmistetaan, ettei sauma ala purkumaan sisältä päin.

  Lopptulos:

  Vóila! Tältä näyttää korjaus liimauksen jälkeen. Kuten näkyy, niin jälkihän siihen jää mutta muistakaa, ettei se tule näkymään pahasti sen jälkeen, kun alue on puhdistettu lopullisista merkinnöistä ja kiillotettu uudestaan liukkarilla. Tuo oikeassa reunassa näkyvä pieni palanen laitettiin paikalleen, kun aina noin isojen palojen laitossa tuppaa syntymäänn rumia pieniä ryppyja. Sen pystyy helposti korjaamaan poistamalla siltä alueelta kumia ja laittamalla siistin ison paikan ryppyjen päälle.

  #209709
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Tuhannet kiitokset ohjeesta Calitri :thumbup:

  #209730
   avatar
  Nimetön

  Kiitokset calitrille ohjeesta 🙂

  Hot tip!

  Siististi revennyt vaate on helppo korjata teippaamalla ensin repeytyneet puolikkaat yhteen. Vaate kasataan teippaamalla repeymä yhteen vaatteen oikealta puolelta, ikään kuin vaate olisi ehjä.

  Repeytyneitä reunoja ei laiteta limittäin tai toistensa päälle, vaan esim pöydällä tai muulla tasolla touhutessa niin, että reunat laitetaan vastakkain niin lähekkäin kuin vain mahdollista, eli mahd. alkuperäisen repeymän mukaan ja päälle laitetaan sähköteippiä.

  Sähköteippi on muovista teippiä mitä käytetään esim. sähköjohtojen eristämiseen. Teipin liima pitää hyvin mutta ei tahraa, tätä saa esim Scotchin valmistamana kaikista prismoista. Hyvä liima ja tartunta on tärkeitä koska liimaus vaiheessa teipin alta ei saa falskata liimaa töhrimään vaatteen pintaa. Maalarinteippi ei pysy kunnolla ja tavallinen kirkasteippi tuppaa jättämään liimat kumin pintaan. Nämä toki saa poistettua esim. asetonilla, mutta sähköteippi on siisti ja hyvin pysyvä teippi tähän hommaan.

  —> http://www.prisma.fi/tuotekuvat//large/ … pqzyf9.jpg

  Pitkä repeymä voidaan korjata etenemällä pätkäkerrallaan, eli ensin esim 10cm matkalta reunat siististi yhteen, teippi päälle, seuraavat 10cm matkalta reunat yhteen, uusi teipin pätkä ja näin jatketaan koko sauma. Teippi laitetaan siis vaatteen oikealla puolelle, eli ulkopintaan. Kun koko repeymä on saatu teipattua, vaate käännetään ympäri ja repeymän pitäisi näkyä siististi teipattuna koko matkalta.

  Tästä eteenpäin homma on kuin sauman liimaamista, eli liimaa repeymän päälle niin että tulee noin 1cm yli molemmille puolille ja päälle liimataan noin 2cm leveä kumikaitale. 2cm leveä siksi että se taipuu vielä mukavasti muotoon jos repeymä on vaikka pikkuisen kaareva. Kun liimaus on kuivunut käännetään vaate oikein päin ja teippi poistetaan varovasti. Jos teippaus on tehty tarkasti ja niin, että reunat ovat olleet aivan toisiaan vasten ei repeymää juuri edes huomaa. Hyvin tehdyssä korjauksessa reunat ovat täysin vastakkain ja nestemäinen maitoliima on täyttänyt väliin jääneen mikroskooppisen railon aina teippiin saakka, joten repeymässä ei pitäisi olla suurempia korkeuserojakaan jos sormea liikuttaa korjauksen yli.

  Jos repeymä/viilto on pitkä tai paikassa missä on paljon vetoa ja rasitusta, korjaus tehdään kuin edellä, mutta korjauksen voi varmistaa liimaamalla vaatteen ulkopuolelle vielä kapean, esim 10mm leveän kaitaleen joka juoksee nätisti repeymän päällä koko matkalla.

  Saiko tästä mitään tolkkua? toivottavasti ;D

  #209731
  sukeltaja avatar
  sukeltaja
  Osallistuja

  Toi kuvallinen muistuttaa jo suomalaista maantietä paikka paikan päälle 🙂

  Teipaamalla ja päittäissaumalla olen kanssa onnistunut mukavaan lopputulokseen.

  #209745
   avatar
  Nimetön

  Tuo oli ainakin ittelle ihan riittävän hyvä kuvaus Kanji ja kyllähän siitä saa sen idean varmastikin kiinni. Tuo puskusaumaaminen olisi se siistein tyyli kyllä mutta harmi, että se tuli juuri tuohon selkään. Noh, kyllä tuosta hyvä varapuku tulee joka tapauksessa. Onneks tuota paikkausta ei enää näe niin hyvin, kun siinä on nyt sitä liukkaria päällä, ellei tiedä mistä katsoa.

  Tuohon mitä sukeltaja sanoi, niin se on vähän harmi, että nuo iso paikat tulee aina olemaan vähän tuollaisia ongelmallisia. Se paikka paikan päälle ei näy normaalisti niin voimakkaasti mitä tuossa. Tuo kuva otettiin noin ihan korostaakseen tuota saumaa, jotta se näkyisi parhaiten. Kyllähän siihen on se vaihtoehto, että laittaa kaksi palaa tuohon ja sauma pystysuunnassa keskelle mutta mieluummin tuollaisen rasituspisteen haluaa tehdä yhdestä palasta ja sisäpuolelle tulee vielä muuten tuohon varmuuden vuoksi vahvikepalat.

  Tuohon alkuperäiseen pitikin sanoa se, että juurikin nuo paikat, mitä voi joutua laittaan päälle kannattaa tehdä aina isommiksi. Pieni pyöreä lätkä näyttää kuin polkupyörän paikkarasian tekeleeltä mutta isompi pala on aina siistimpi.

  #210155
   avatar
  Nimetön

  Kysynpäs tässä ketjussa, että aiheuttaako liukkarit kumiasujen liimasaumojen aukeamisia? Kuitenkin sitä menee väkisinkin anaalisexin aikana haarojen välissä oleviin saumoihin. Huolestuneena katseltiin, että melkein uudesta puvusta on tainnut saumat alkaa pehmenemään. 🙁

  #210159
   avatar
  Nimetön

  Ei oo ainakaa meijän omissa tekeleissä kyl saumat irtoillu vaiks on melkein liotettu liukkarissa 😀 (toiki puku tosiaa repes sauman vierestä). En usko et liukkari aiheuttais sellasta tai sit on jo tosi huonot liimaukset…

  #210164
   avatar
  Nimetön

  Liukkari ei pääse sinne sauman väliin yhtään sen helpommin kun vesikään. Jos se sauma on alkanut antaa periksi, niin se olisi tehnyt sen joka tapauksessa. Se on silloin liimauksen pettämisestä johtuva syy, ei liukkarista. Jos kyseessä on merkkipuku, niin se on aika ihmeellistä ja kannattaa miettiä kysymystä valmistajalle mutta jos kyseessä halvahko puku niin se ei ole valitettavasti harvinaista…

  #210167
   avatar
  Nimetön

  No ongelmana onkin se, että en muista millaset nuo saumat oli uutena, jotenkin ne nyt vaan näyttäs pehmeämmiltä. Auki ne ei vielä ole missään tapauksessa, mutta ajattelin nyt kysellä näin varmistelun kannalta. 🙂 Puku on tämä http://www.honour.co.uk/catalog/product … ts_id=4553
  Muuten on vaikuttanut ihan laadukkaalta, helppo puhdistaa ja pukea ja saa hyvin kiiltoakin. :thumbup:

  #210173
   avatar
  Nimetön

  Hmm… Hintaa tuolla puvulla ei ole kylläkään paljoa, että voiskohan olla Latexan/vast. tekemä puku mutta Honourin myymä. Niillä on noita halvempia pukuja omissa valikoimissa vaikkei olekaan omia tekeleitä. Tuo Skin Two:kaan ei ole mikään tae valitettavasti laadusta, harmi kyllä… Tuota jäin miettiin, että millä lailla ne näyttää pehmeämmiltä? Tuntuuko ne purkautuvan vai olevan vaan taipusia? Taipuset saumat on ihan normaaleja ja kuuluukin olla.

  #210175
   avatar
  Nimetön

  No ei ole vielä auenneet, jotenkin ne saumat on jostain kohdista menneet rypylle. 🙄 Mutta vain sisäpuolelta…
  Ollaan etsitty puolisolle hyvälaatuista Latex-pukua, niin Rubber Evan valikoimissakin löytyy jo tohon vastaavaan(kuin minun Skin Two-puku) hintaan pukuja naisille, onkos nuo nyt sitten laatutavaraa? Sieltä ois tarkoitus tilata samalla huppukin ja käsineitä.

  #210176
   avatar
  Nimetön

  "MaskMan" wrote: No ei ole vielä auenneet, jotenkin ne saumat on jostain kohdista menneet rypylle. 🙄 Mutta vain sisäpuolelta…
  Ollaan etsitty puolisolle hyvälaatuista Latex-pukua, niin Rubber Evan valikoimissakin löytyy jo tohon vastaavaan(kuin minun Skin Two-puku) hintaan pukuja naisille, onkos nuo nyt sitten laatutavaraa? Sieltä ois tarkoitus tilata samalla huppukin ja käsineitä.

  Minulla on ainakin RubberEvaShopista vain hyvää sanottavaa. Yksi tilaus vasta tullut tehtyä, mutta laadukkaan oloista tavaraa myyvät :clap:

  Tuli vielä mieleen, kun perehdyin itse aiheeseen: ensimmäinen pukuni oli juurikin halpispuku ja sen vetoketjusaumat korkkasivat muutaman käyttökerran jälkeen. Kuten Kanjilta olen foorumilla oppinut, maitoliimalla sen sain pysymään kasassa. Myöhemmin puku halkesi kainalosta, eikä liimaukset auttanut. Sen koommin en ole luottanut halpoihin "moldattuihin" asuihin. Kannattaa kerralla satsata kunnon asuun.

  BTW, kun tuo Kiilto Maitoliima 0,33L tuotanto on lopetettu, onko joku löytänyt yhtä hyvän vastikkeen? 😕

  #210184
   avatar
  Nimetön

  Senshi, tuo on niin valitettavan totta, että nuo valetut puvut vain joskus antaa periksi. Oma Latexan pukukin aikaa sitten vain alkoi hajoamaan, ettei kanssa mitään ollut tehtävissä. Kyllä näissäkin pätee se vanha sanonta, että osta kaksi pukua – se halpa ja hyvä. Libidex, Demask, HW-Design, Polymorphe, jne. on tietystä syystä erittäin suosittuja vaikkakin hieman hinnakkaampia. Enää nuo hinnat ei ole onneksi sellaisella tasolla, mitä ne joskus 5-10 vuotta sitten oli.

  Tuo Maitoliima on edelleen myynnissä mutta vain yrityspuolella. Tuossa jossain vaiheessa pitää katsoa, kun me saatetaan tehdä tilausta muiden kanssa, niin siihen varmaankin voi liittyä. Myyntikoko taisi olla tuo vaatimaton 5 litraa, että kyllä siitä varmaan jokunen pikku purkki syntyy. 😀

  #210208
  samppeli avatar
  samppeli
  Osallistuja

  Tuossa jossain vaiheessa pitää katsoa, kun me saatetaan tehdä tilausta muiden kanssa, niin siihen varmaankin voi liittyä. Myyntikoko taisi olla tuo vaatimaton 5 litraa, että kyllä siitä varmaan jokunen pikku purkki syntyy. 😀

  On itsellänikin käyny pieni sattumus joten tarvetta liimalle olisi. Jos tilausta teette niin count me in.

  #210603
   avatar
  Nimetön

  Hei kaikille liiman tilaamisesta kiinnostuneille!!

  Me oltaisiin tilaamassa tässä tuota Maitoliimaa niin pian kuin vain saadaan se 5 litraa, joten kertokaahan kaikki asiasta kiinnostuneet. Muutama ihminen tässä on ehkä tiedossakin mutta nyt olisi hyvä hetki ilmoitella, jos haluaa osallistua tilaukseen. Jos satutte olemaan akselilla Helsinki-Pori-Jyväskylä, niin voidaan tarpeen mukaan toimittaakin, kun satutaan paikkakunnalle – muuten postilla. Laittakaa YV:tä tulemaan, jos kiinnostaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 59)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.