Palaa kohteeseen Latex-asut

Pikaluistelijat

Foorumit Fetissit Latex-asut Pikaluistelijat

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 820 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Murunda avatar Murunda 5 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #214168
   avatar
  Nimetön

  Lajin viehätyksestä en ymmärrä paljoakaan, mutta tänään tuli kilpailua televisiosta jonkin aikaa seurattua. Pikaluistelijattaret näyttävät oikein sieviltä kireissä kumipuvuissaan, etenkin kun suorituksen jälkeen vetävät hupun pois päästä:

  http://www.calgaryherald.com/sports/6071045.bin
  http://www.cbc.ca/gfx/images/sports/pho … t-8col.jpg
  http://www.schaatsen.nl/gimmage/src/new … n-2012.jpg
  http://d.yimg.com/i/ng/sp/reuters/20111 … 093413.jpg
  http://l.yimg.com/j/assets/p/sp/getty/e … 983248.jpg

  Selostajan mukaan kilpailijoiden puvut ovat pääosin kumia, joka puristaa (tukee) urheilijan vartaloa tiukasti juuri "oikeista paikoista" ja alentaa ilmanvastusta. Eniten liikerasitukselle altistuvat osat ovat kuitenkin jonkinlaista joustavaa kangaskudosta.

  #214300
   avatar
  Nimetön

  Mistähän noita sais ostaa..kohtuu hintaan koko xl/xxl kiinnostais tai 46 48 naisten kokoja

  #214303
   avatar
  Nimetön

  "Täti cd" wrote: Mistähän noita sais ostaa..kohtuu hintaan koko xl/xxl kiinnostais tai 46 48 naisten kokoja

  Ainakin Kanadan pikaluistelijat, kuten kuvissa näkynyt Christine Nesbitt, käyttävät Apogeen pukuja. Firman sivusto on kuitenkin ihan yhtä tyhjän kanssa: mitään "teknisiä tietoja" ei kerrota ja kuvatkin ovat typeriä piirroskuvia.

  Jotain löytää hakemalla Googlella:

  http://www.google.fi/search?q=apogee%20speed%20skating
  http://www.google.fi/search?q=speed%20skating%20suit

  Ennen kuin hairahtuu mitään ostamaan, on syytä selvittää itselleen, mistä materiaalista kaupan oleva puku on oikeasti tehty. Pikaluisteluasujakin on varmaan monesta materiaalista, eikä kaikki kiiltävä ja joustava ole kumia.

  Olympiatason urheilijoille ja joukkueille pukuja voidaan varmasti suunnitella mittatilaustyönä sellaisista materiaaliyhdistelmistä ja sellaisilla leikkauksilla, joita ei kaupan hyllyltä ole ostettavissakaan, enkä tiedä voiko selostajan kertomukseenkaan pääosin "kumista" valmistetuista kilpapuvuista ihan varauksetta luottaa. Ihmiset usein kutsuvat kumiksi sellaisiakin materiaaleja jotka eivät sitä ole.

  Tässä jotain juttua materiaaleista:

  http://answers.yahoo.com/question/index … 053AAR9x6k

  Kumia ei ainakaan näissä vastauksissa mainita – mikä ei tietenkään tarkoita ettei kumia joidenkin valmistajien asuissa olisi saatettu käyttää, mutta ainakin vahvistaa sen, että muitakin materiaaleja on käytössä. Voihan tietysti olla, että jotkin jäykemmät, joustavat synteettiset erikoismateriaalit muistuttavat ominaisuuksiltaan ja tuntumaltaan luonnonkumia aika paljon, vaikka eivät siitä olisikaan tehtyjä.

  Atleettien ihonmyötäiset kilpa-asut on usein aika kivannäköisesti leikattu ja kuvioitu, olivat mitä materiaalia tahansa. Käsityöhenkinen ihminen saattaisi jopa jäljitellä niitä suunnittelemalla itse sopivat kaavat ja leikkaamalla ja liimaamalla vastaavan lateksicatsuitin rullalatavarateksista, mutta se varmaan kysyy jo aika lailla harrastuneisuutta.

  Myös kilpauimarien uimapuvut (sellaiset kuin avatarissani) olivat vielä pari vuotta sitten hyvin "teknisiä" ja erilaisista jäykistävistä ja "oikeita paikkoja" puristavista kumimaisista paneeleista koottuja, mutta nykyään kai tällaisten "teknisten" asujen käyttö on ainakin osittain kielletty? En tiedä, kun en ole niin seurannut: lähinnä lueskellut jotain lehtijuttuja.

  #214317
  Murunda avatar
  Murunda
  Osallistuja

  Hieman epäilen että pikaluistelussa käytetään kumista valmistettua pukua. Nopeuslaskussa puhutaan taas yleisesti että asu on kumipuku. Tätäkin hieman epäilen. Useissa kuvissa missä puku on näkyvissä sisäpuolelta, on puvun väri eri kuin ulkopuoli. Esimerkiksi tämä kuva

  http://farm6.static.flickr.com/5302/5639464841_17f7c49462.jpg

  Jos puku on kumia niin miksi se tehtäisiin kaksikerroksiseksi ja sisäpuoli eri värillä? Puvusta myös olen lukenut että se menettää ominaisuuksia pukiessa ja riisuessa… puvusta tulee löysä ja nopeus kärsii. Voisiko kumin kohdalla käydä näin? Miksi kumi menettäisi venyvyyden eikä palautuisi tiukasti ihonmyötäiseksi? Lisäksi joissakin tarkoissa kuvissa näkyy ommellut saumat, nekään ei oikein sovi kumipukuun. Jos kyseessä olisi PVC kangas niin kaikki nämä seikat sopisi paremmin tähän materiaaliin. Olisiko nopeuslaskussa käytetty kumipuku ennenkin PVC puku? En ole varma mutta epäilen.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.