↑ Palaa kohteeseen BDSM

Oletko domina, master, sub vai switch?

Info Foorumit Fetissit BDSM Oletko domina, master, sub vai switch?

Tämä aihe sisältää 17 vastaukset, 11,004 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Janina 1 vuosi, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #219434

  Shinyboy
  Jäsen

  Laitetaanpa tämmöinenkin äänestys pystyyn. Alhaalla vielä selitykset, jos joillekin on epäselvää, mitä mikäkin tarkoittaa 🙂

  Master – Miespuolinen henkilö joka nauttii alistamisesta ja hallinnasta.
  Domina – Naispuolinen henkilö joka nauttii alistamisesta ja hallinnasta.
  Subi – Henkilö joka nauttii alistumisesta.
  Switch – Henkilö joka vaihtelee suuntautumistaan mielihalujensa mukaan, eli saattaa välillä hallita, välillä alistua toisen hallintaan.

  #219443

  kumicompo
  Jäsen

  sub/switch

  #219446

  MaskMan
  Osallistuja (Participant)

  90% Sub, 10% Master 🙂

  #219472

  Black
  Osallistuja (Participant)

  Pääosin switch mutta jonkun verran masteria. Satavarma en oo kun en ole päässy kokeilemaan. 😀

  #219473

  Timppa
  Osallistuja (Participant)

  Meikäläisellä on kanssa molemmat switch ja master

  #219483

  pehmo
  Osallistuja (Participant)

  Tuossa Shinyboyn viestissä oli selitykset näille termeille.

  Ihminen voi olla seksuaalisilta mielihaluiltaan dominoiva (Domina/Master), tai alistuva (sub). Kolmas vaihtoehto on olla jotain siltä väliltä (Switch), joka on varmaan yleisintä.

  Ymmärrän, että jollain voi mennä vaikka siihen malliin, että vaikka tykkää enemmän hallita kuin alistua (eli vaikka Domina 90% Sub 10%). Silloin pitäis melkein vastata noista vaihtoehdoista "Domina" ja jättää muut kohdat tyhjiksi.

  Sitä minä en nyt ymmärrä, miten jollain voi mennä vastausten mukaan vaikka niin, että hallinnan vuorottelu (Switch) on hallitseva vaihtoehto ja toiseksi eniten tykkää hallita partneriaan (Domina/Master), mutta ei tykkää alistua (sub). Käsittääkseni nimittäin sen switchin pitäisi kadota, jos jompikumpi puoli (Domina/Sub) jää selvästi voitolle.

  Termi "sadomasokismi" juontuu nimenomaan siitä, että useimmilla S&M:n harrastajilla on sekä sadistisia että masokistisia taipumuksia. Tällä perusteella "switchin" pitäisi olla hallitseva tämänkaltaisessa kysymyksessä. Nyt olisi vain hauska nähdä kumpaan suuntaan tuo "Domina-Sub"-akseli taipuu, ihmisillä jotka ovat painottuneita toiseen puoleen. Parhaiten siihen päästäisiin, jos äänestäjät äänestäisivät vain yhtä vaihtoehtoa ja vielä niin että Switchiä ei äänestettäisi muutoin kuin silloin, kun on mahdoton sanoa kumpi puoli kiinnostaa eniten.

  Pakko vielä sanoa, että minua hämää vähän äänestysasetuksissa tuo dominanttipuolen jako naiseen (domina) ja mieheen (master). Ensinnäkin pitää toivoa ettei tuossakaan äänestetä useampia vaihtoehtoja, koska transvestiittisia fantasioita omaava ihminen voisi äänestää kumpiakin noista. Toiseksi tuossa pitää nyt omata pikkaisen yhteenlaskutaitoa, kun "hallitseva" puoli jakaantuu kahteen vaihtoehtoon ja "alistuvalla" on vain yksi vaihtoehto äänestettävänä.

  Toisaalta voihan kaikenlaista kysellä. Ihan kiva kyselyhän tämä on. 🙂
  Toinen asia mitä voisi sitten kysellä, olisi se, että onko porukassa enemmän Top- vai Bottom-puolen ihmisiä. Edellyttäen toki, että foorumin käyttäjät ymmärtäisivät mikä ero sillä on Domina-Sub-akseliin.

  #219512

  nahkamikko
  Osallistuja (Participant)

  Nyt valitsin Master. Mielenkiintoista todeta kuinka se lopulta kääntyi näin. Nuorena poikana ajatukset pyörivät alistettuna olemisessa mutta pikkuhiljaa vuosikymmenten kuluessa "lähes kaiken kokeneena" se oma paikka lopulta löytyi "huipulta" 🙂
  Saas nähdä vieläkö asiat muuttuvat.

  #219518

  matani
  Jäsen

  Laitoin nyt tuossa master vaikka oikeammin luonnehtisin itseäni joko sadisti tai top. D/s-tyylinen vallankäyttö ei sinänsä niinkään kiinnosta. Eli karkeasti subia mielummin kurmootan joko masokistia tai bottomia. Eiks ookkin yksinkertaista? :mrgreen:

  #219522

  jep-jep
  Osallistuja (Participant)

  Ehdottomasti subi 🙂

  #219523

  Murunda
  Osallistuja (Participant)

  Näistä vaihtoehdoista eniten switch. Mutta ei tää oo ollut meidän juttu että toinen alistuisi ja toinen määräisi. Perus asujen pukemiset ja seksiä siinä yhteydessä…

  #219580

  jep-jep
  Osallistuja (Participant)

  Hieman aihetta sivuten, oli 16.11.2013 Kalevassa, ja aamu lähtikin käyntiin kunnon nauruilla 😀

  Tämmöisenä subikoirana mietin, että mistähän löytyisi minullekin oma Viivi? 😉 😉 :mrgreen: :mrgreen:

  #219589

  johnfinnish
  Osallistuja (Participant)

  Musta nainen hyvän subin saisi. On nautittavaa vastapainoa arkirutiineille sekä työtehtävillekin ja on switch-puoltakin!! 😀 Nautittavaa huvia mukana myös joten en täytä 100%:sti "genren" vaatimuksia! 🙄

  #219594

  DominaPrincess
  Osallistuja (Participant)

  100% Domina ja ylpeä siitä. 😈

  #220022

  latex1
  Osallistuja (Participant)

  Sub 99%

  #220060

  fetishpari
  Jäsen

  mies : Dom , Nainen : sub

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin