Palaa kohteeseen Vapaa keskustelu

Mikä neuvoksi ku halut ei kohtaa?

Foorumit Muut Vapaa keskustelu Mikä neuvoksi ku halut ei kohtaa?

Tämä aihe sisältää 20 vastaukset, 2,018 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi avatar Nimetön 3 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #217629
   avatar
  Nimetön

  Morjens. Ollaan saman naisen kans seurusteltu yli 8 v. Pari lasta jne… Ite tykkään pitää latexasui etenkin seksipuuhissa mut emäntä ei oikee lämpene niistä. Joskus ostin sille latex minimekon ja kyllä kokeilemassa sitä mut ensinnäkin se oli ihan liian pieni ja siitähän meni hermot sitten. Sano ettei vedä enää ikinä päälle… Ideoita millä naisen saa suostuteltua tähän tms yms… Oon jo harkinnut et "maksaisi ammattilaiselle" tästä pukeutumisesta mut pettäminen on perseestä.

  #217630
  nahkamukavaa avatar
  nahkamukavaa
  Osallistuja

  Moi
  On hienoa kuulla että on muitakin samassa tilanteessa !
  On oltu naimisis kauan 19 vuotta ja kaksi lasta.

  #217631
  Divided avatar
  Divided
  Osallistuja

  Joko tyydyt itseksesi pidettäviin kumileikkeihin tai vaihda emäntää. Ei toisen mieltymyksiä voi vääntää mieleisekseen.

  Ja nyt kun tiedät sen itsekin, että hän ei niistä tykkää niin kuinka paljon itse siitä tilanteesta pitäisit, jos hän esittäisi sinulle siitä pitävänsä – kun sisimmässäsi tietäisit kuitenkin että pohjimmiltaan hän ei sinun fetissiesi kanssa ole samalla aaltopituudella.

  #217632
  Jukka avatar
  Jukka
  Osallistuja

  En haluaisi kuullostaa tylyltä, mutta ketään ei voi muuttaa vaniljasta kinkyksi. Jos kinkyys siellä on, niin se voi kavaa esile, mutta isuttaminen on kuin kantaisi kaivoon vettä.
  Joskus varmaan tuntuu siltä, ettei itse edes vaadi mitään ihmeellistä, niin se voi toisen mielessä olla hyvinkin äärimmäistä ja rajat ylittävää. Asiaahan voi miettiä siltä kannalta, että olisiko valmis menemään reilusti omien rajojensa yli miellyttääkseen kumppaniaan?
  Ketjun avaajalta voisi kysyä, että jos kumppanisi haluaisi vaikka esimerkiksi ulostaa suuhusi, niin olisitko valmis sen tekemään, jos ja kun se olisi kumppanillesi yhtä tärkeää kuin kumi sinulle? Ehkä tuo suuhun paskominen on äärimmäinen esimerkki, mutta voit miettiä kuinka pitkälle itse olisit rajojasi valmis venyttämään.
  Komppaan neuvoissa edellistä eli tyydy kumppanin kanssa vanillaan ja leiki itseksesi tai vaihda kumppania.

  #217656
   avatar
  Nimetön

  "rubberlatex" wrote: Morjens. Ollaan saman naisen kans seurusteltu yli 8 v. Pari lasta jne… Ite tykkään pitää latexasui etenkin seksipuuhissa mut emäntä ei oikee lämpene niistä. Joskus ostin sille latex minimekon ja kyllä kokeilemassa sitä mut ensinnäkin se oli ihan liian pieni ja siitähän meni hermot sitten. Sano ettei vedä enää ikinä päälle… Ideoita millä naisen saa suostuteltua tähän tms yms… Oon jo harkinnut et "maksaisi ammattilaiselle" tästä pukeutumisesta mut pettäminen on perseestä.

  Jonkin aikaa saattaa "pitkällä pinnalla" ja paljon itse periksi antamalla onnistua edes joskus jotain…, mutta pikkuhiljaa kasvetaan erilleen ja kiihtyvällä nopeudella. Jos kumpikaan (tai vain toinen osapuolikin) ei koe saavansa "hyvää" seksiä, niin kyllähän siinä mielenkiinto jossakin vaiheessa lopahtaa täysin. Molemmat sen vaistoavat, vaikka mitään ei sanottaisikaan. Kuten tuossa oikein edellä sanottiin, ei kannettu vesi kaivossa pysy. Itselläni on näin käynyt myös ja yhdessä ollaan oltu 30 vuotta (!). Vaimo sitten tuossa vuosia sitten jo pyysi, että yritä nyt hakea itsellesi "leikkikaveri" (jotta liiton nyt muilta toimivin osin olisi saanut pysymään toimivana…varsinkin, kun meilläkin on kolme yhteistä lasta ym. ym.). Ensin kavahdin laillasi koko ajatustakin, mutta aikaamyöten se alkoi vaikuttaa aika järkevältäkin vaihtoehdolta. Eihän sitä haluaisi "kolmannen" kanssa leikkiä, toista loukatakseen, tai pettääkseen…mutta jos puoliso itse sitä ehdottaa ja toivoisikin… Ei ole ihan helppoa niellä, vaan se vaatii aikansa sulattaa. Noh, minä olen sitten yrittänytkin rehellisesti ja avoimesti sitä "leikkikaveria" löytää, mutta…heikolla menestyksellä. Luulisi, että jossakin on lady, ehkä vastaavassa tilanteessakin, jolle se olisi kiva vaihtoehto. Mutta, ei onnistu – naiset ennemmin istuvat vaikka pimeässä kaapissa, kuin puhuisivatkaan sellaisesta, saati halaisivat kivaa kaveria, jonka kanssa olisi jotain erilaista yhteistä. Itse olen luisumassa väkisin tuohon edellisenkin ehdottamaan "partneri vaihtoon"…kun ei oikein muutakaan ratkaisua näytä löytyvän (mutta, kun näyttää siltä, että ei sellaista partneria mistään löydä…ei edes ulkomailta!!!). Liitto alkaa muuten menemään muiltakin osiltaan väärille urille…turhaan. Välitän vaimostani ja perheestäni, enkä haluaisi heille mitään mieltäpahoittavaa, mutta alkaa jo itselläkin mennä ilo elämästä, kun pikkuasiatkin saavat mielessä suhteettomia mittasuhteita. Ei se yksin pelehtiminen ole kuin puolittaista iloa, eikä se pitkälle kanna (ei ainakaan minulla – kyllä seksi ja läheisyys on jaettavaa ja yhteistä "laatuaikaa"). Ymmärrän oikein hemmetin hyvin tilanteesi…ja nykyään jo muutenkin, että miksi miehet (ja naisetkin) alkavat hakeutua "vieraisiin". Samoja ongelmia takana usein on. Ennen olisin ollut ensimmäisiä tuomitsemaan ajatuksenkin, mutta…kun tämä elämäkin on rajallinen, eikä sitä kai ole tarkoitus kituuttaa läpi (vai?). En siis neuvo, mutta tämä on minun ajatuksiani, omalta kohdaltani…jos se mitään lohduttaa.

  #217667
   avatar
  Nimetön

  Täytyy nyt kumi/nahkanaisena puolustautua sen verran ClassicGen:tin kirjoitukseen, itsellä mieltymys edellä mainittuihin asioihin mutta kun se näyttää olevan niin yksipuolista, pitäisi olla madonna tai pamela andersson ennenkuin kelpaa, kun ei toisella osapuolella ole halua pitää yhteyttä tai matkustaa tapaamaan, itse saa aina matkustaa tai pitää yhteyttä, siispä kun olen niin ruma ettei kelpaa sille toiselle, eikä häntä kiinnosta tulla puolitiehen vastaan , miksi siis stressasin itseäni asialla, helpommin pääsen kun fantasioin yksin ja pysyn kaapissa.

  #217678
   avatar
  Nimetön

  "Naaras*" wrote: Täytyy nyt kumi/nahkanaisena puolustautua sen verran ClassicGen:tin kirjoitukseen, itsellä mieltymys edellä mainittuihin asioihin mutta kun se näyttää olevan niin yksipuolista, pitäisi olla madonna tai pamela andersson ennenkuin kelpaa, kun ei toisella osapuolella ole halua pitää yhteyttä tai matkustaa tapaamaan, itse saa aina matkustaa tai pitää yhteyttä, siispä kun olen niin ruma ettei kelpaa sille toiselle, eikä häntä kiinnosta tulla puolitiehen vastaan , miksi siis stressasin itseäni asialla, helpommin pääsen kun fantasioin yksin ja pysyn kaapissa.

  Eiköhän tuo ole hiukan liioiteltua – ei kai rakas ihminen voi olla ruma,…tai ainakaan, että se noin menisi? Yksipuoliset suhteet eivät toimi koskaan. Tiedän kokemuksesta. Kyllä ne tunteet ja halut täytyvät olla molemminpuolisia. Jos toinen osapuoli ei edes pidä yhteyttä, tai näe ylipäänsä mitään vaivaa suhteen ylläpitämiseksi, niin sehän on jo laajemminkin kuollut suhde muutenkin. Muuten, noissa kumi /nahkajutuissahan on pikemmin se kiva puoli, että ne toisaalta myös peittävät ja antavat anteeksi monia omasta mielestä ehkä vähemmän mairittelevia piirteitä itsessään. Ei kaikkien todellakaan mitään Pameloita tarvitse olla, kyllä se kiva asenne on se ihan TÄRKEINTÄ. Jos nyt vähän selluliittia on jossakin, tai peffa tai rinnat ole kuin silikonista tehty, niin eiks se ole vähän enempi pikkupoikien ja tyttöjen juttuja, tuollaiset "vaatimukset"? Hei, ne fantasiat OVAT kivampia jaettuina – siitä ei pääse mihinkään! :o)

  #218382
   avatar
  Nimetön

  Kyllä se vaan fakta on, että fetisisti naisen löytäminen on niin vaikeata, että jopa toivoo joskus ettei koko fetissiä olisikaan. Täytyy sanoa että homoilla on varmasti parinmuodostus helpompaa kun hetsku fetisistillä. Kait se pitäisi mennä johonkin psykiatrille.

  #218417
   avatar
  Nimetön

  Niinpä, en minäkään kyllä itse keksi, mitä vielä enemmän voisin omalta kohdaltani asian hyväksi tehdä. Ihan samoja ajatuksia olen itsekin käynyt läpi ja olen sitä partneria jo yli kuusi vuotta etsiskellyt. YHDEN YHTÄ en ole löytänyt! Kukaan ei vastaa. En ole edes rajannut suhteen muotoa sen kummemmin, vaan olen pitänyt kaikki mahdollisuudet avoinna ja ollut täysin tosimielellä, rehellisesti ja avoimesti liikkeellä. Kyllä minusta tuo pallo on täysin naisten puolelta tehty ongelma (heille itselleenkin), mutta puolustukseksi täytyy kuitenkin todeta, että tilanne on varmaankin pitkälti myös idioottimaisesti käyttäytyvien miesten aiheuttamaa – kivat ja asiallisetkin kaverit saamme sitten mekin siitä kärsiä, vaikka emme ole typeryyksiä tehneetkään. Kyllähän tämä on vain yksi asia monien muiden joukossa ja niistä pitäisi voida avoimesti ja asiallisesti jutella. Sehän on jo tosi kädenojennus, että tällä saitilla kertoo olevansa fetististi, joka hakee partneria (eihän sitä kukaan voi tietää tai arvata, jos ei avoimesti jossakin kumitamineissa kadulla kulkisi – minä en ainakaan). Minusta on OK, että pitää fetissinsä omana tietonaan, joka kerrotaan vain omalle kumppanille… ja yhteisenä kivana lisänähän se olisikin aivan verraton juttu – isompi juttu kuin mikään muu yksittäinen juttu sinällään. Itse olen kuitenkin romantikko ja voimakkaasti tunteva, sensuelli kaveri, joten minä haluan suhteeseen "kaikki mausteet" ja läheisyyden, niin henkisellä kuin fyysisellä tasolla. Joten, …ei varmaan kukaan voi moittia pinnalliseksi tms. Yritän kuitenkin jotenkin pitää omaa toivoani yllä ja jatkaa vain sen kivan naisen etsintää… ei oikein voi muutakaan kuin toivoa, sillä ei fetisismistään taida olla ulospääsyä. Täytyy vain toivoa, että löytää ihmisen, joka sitä osaa arvostaa. Se, joka ei osaa, tai välitä, ei ole rakkauteni arvoinenkaan. Toisaalta, se joka osaa, olisi KAIKEN arvoinen. Näin minä ajattelen.

  #221873
   avatar
  Nimetön

  Vähän naisnäkökulmaa tähän aiheeseen; kuulemani mukaan kahden ihmisen halut kohtaavat hyvin harvoin edes silloin kun kyseessä on kaksi vaniljaa.

  Sen sijaan huomattavasti yleisempää on se, että kahden ihmisen haluissa on paljon yhteistä tarttumapintaa, josta voi sitten lähteä rakentamaan jotain mikä vastaa molempien toiveita. Toki tuo yhteinen maaperä on huomattavan kapea kaistale, jos vaniljaisin vanilja täysin vailla kinkyjä taipumuksia kohtaa sadomaso-dominan jolla on kymmeniä toinen toistaan hurjempia ja harvinaisempia fetissejä… Useimmilla ihmisillä kuitenkin on edes joitain epätavallisia toiveita, ja suuri osa kummallisuuksista on yhdistettävissä jollain tapaa.

  Tämä kuitenkin vaatii että molemmat osapuolet pyrkivät olemaan mahdollisimman GGG (Dan Savagen sanoin "Good, Giving, and Game means one should strive to be Good in bed, Giving "equal time and equal pleasure" to one’s partner, and Game "for anything—within reason.""). Sen sijaan että odottaa kotona että löytäisi jostain internetin syövereistä sen jonkun jonka kanssa halut kohtaavat täydellisesti, voisi vaikka tutustua seksuaalisesti kokeilunhaluisiin ihmisiin ja pyrkiä toteuttamaan lateksilla kuorrutettuja versioita heidän fantasioistaan. Lähes kaikkia perinteisesti seksikkäinä pidettyjä asuja löytyy myös lateksisena ja pvc:nä, joten jos toinen tykkää vaikka hoitsuasuista naisista/univormupukuisista miehistä/mistälie niin kumisissa/muovisissa sellaisissa olisi molempien silmille karkkia ja toisen tarpeita huomioidessaan saattaisi vaikka löytää uusia puolia itsestäänkin. Ja ainakin internetin pimeältä puolelta löytynee huomattavasti esimerkkejä siitä, kuinka lateksia voi yhdistää esimerkiksi dominointiin, sadomasoiluun ja sitomiseen…

  Olen siis vakaasti sitä mieltä ettei kahden ihmisen halujen tarvitsekaan kohdata. Kompromissi ei myöskään ole kirosana, vaan ideaalitapaus jossa kaikkien osapuolten tarpeet huomioidaan ja siinä sivussa saattaa vaikka oppia jotain uutta itsestäänkin. Itselleni ainakin on fetisseja ja muuta omituisuutta siunaantunut siinä määrin, että luvassa olisi pitkä ja yksinäinen loppuelämä mikäli oikeasti odottaisin että joku tai kukaan haluaa täsmälleen samoja asioita kuin minä 😛

  #221934
   avatar
  Nimetön

  Just näin! Kiitos arvokkaasta naisnäkökulmasta, jonka koen täysin omani suuntaiseksi! Olet fiksu nainen ja toivon, että kaltaisiasi olisi useampia. Monet asiat ovat just asenteista ja avoimuudesta kiinni. Siksi, jos itse on valmis kuuntelemaan partnerinsa ajatuksia, toiveita ja mieltymyksiä… ja myös haluaa parhaansa mukaan toteuttaa toisen fantasioita, niin olisi kiva löytää sellainen ihminen, joka HALUAA vastata samoin. Yksipuoliset jutut eivät toimi pitemmän päälle missään ihmissuhteissa, koska siinä toinen turhautuu aivan taatusti. Minäkin olen valmis menemään oman "fetissi-alueeni" ulkopuolelle, jotta partneri kokisi "saavansa" sen omansa, jota hän kaipaa. Mutta, se ei toimi, jos toinen ei halua tehdä samoin…saati edes halua yrittää "olla mukana". Kaikillahan meillä on kuitenkin rajamme jossakin, eikä asiat aina ehkä silti mahdu kompromissiin asti, vaikka haluaisi venyttämälläkin yrittää. Siksi, voi mielestäni edes täällä kysellä sellaista ihmistä, jonka toivoisi löytävänsä ja olisi aivan fantastista, jos vastattaisiin. Ei vaan näköjään vastata,…ei edes tällä foorumilla, joten kai sellaisen suhteen luominen on aikamoisen vaikeata… yrittää yksipuolisesti toteuttaa, eikö? Halut eivät voi kohdata, jos niistä ei edes keskustella avoimesti. Kommunikointi ja molemminpuolinen avoin asenne on avainasemassa – ei se ole sen vaikeampaa, paitsi jos asiasta sellaisen itse haluaa tehdä (tuskinpa tietoisesti). Minä en haluaisi tehdä siitä vaikeata ja siksi keikun tässä hieman huuli pyöreänä ihmettelemässä, kun kukaan ei näköjään halua yhtään mitään(?)…paitsi muutamat ystävälliset miespuoliset "kollegat", joiden haluja en itse henk.kohtaisesti halua kohdata (juu, se menisi ihan liian pitkälle siltä omalta alueeltani – minulle ei kyllä mikään ole parempaa, kuin naisen läheisyys ja henkinen kohtaaminen, joten… sorry nyt vaan, hyvät herrat!). En kuitenkaan tuomistse tai ylenkatso kenenkään mieltymyksiä – kaikki on OK, niin kauan kun ei kenenkään terveyttä ja sielun hyvinvointia vahingoiteta. :thumbup: Omat juttuni eivät varmaan kuitenkaan ole mistään ihan"hurjimmasta" päästä, joten siksi ei voi kuin hieman ihmetellä.

  ClassicGent

  #222092
   avatar
  Nimetön

  Tällaisilla foorumeilla naisia on niin paljon vähemmän kuin miehiä (ja sinkkuja ihan erityisen vähän), etten suoraan sanottuna usko että täältä kannattaa kenenkään odottaa parisuhdetta.
  Kyse tuskin on siitä, että täällä roikkuisi suhteeseen halukkaita naisia jotka eivät halua / uskalla vastata vaan siitä että parisuhde etsitään mieluummin ulkomaailmasta tai deittisivustoilta kuin seksuaalisuuteen keskittyviltä foorumeilta.
  Myös esimerkiksi Fetlifessä vaikuttaisi olevan huomattavasti tasaisempi sukupuolijakauma, ja siellä osalla lukee ihan rehdisti profiilissa että on leikkikaveri / parisuhde / mitä muuta sitten onkaan hakusessa.

  Kannattaa myös pitää mielessä että ei-fettarien tapaaminen internetin ulkopuolella ja sen jälkeen niiden korruptointi voi olla ihan varteenotettava vaihtoehto 😀
  Erityisesti naispuolisissa fetisisteissä kun on käsittääkseni aika paljonkin niitä, jotka ovat joko löytäneet fetissinsä / heille on kehittynyt sellainen sen jälkeen kun ovat päätyneet parisuhteeseen fetisistin kanssa. Mulla ainakin oli kaasunaamarifetissi ikään kuin valmiina, mutta en vaan tiennyt sitä ennen kuin kokeilin koska ei sellaisille naisena välttämättä altistu missään. Ainakaan niin että tulisi päälle kokeiltua. Tuo altistuksen puute varmaan on ihan tyypillistä mitä kumiin tai muoviin tulee, nahan kohdalla luultavasti vähemmän…

  #222102
   avatar
  Nimetön

  ^ Hyvin sanottu, noin minäkin tämän asian näen. Monet naiset ei tiedä näistä jutuista ennen kuin kokeilee tai joku "yllyttää" kokeilemaan. 🙂
  En sitten mistä tämä johtuu, että naiset ei osaa etsiä näitä piirteitä itsestään tai löydä omaa juttuaan niin helposti kuin miehet… 🙄

  #222130
   avatar
  Nimetön

  Niinpä, eihän sitä aina voi tietää etukäteen, mikä maistuu tai tuntuu kivalta, jos ei ole kokeillut. Hölmöä olisi kuitenkin jättää kokeilematta, jos asia selvästi aiheuttaa edes jonkinlaisia "värinöitä". Lisäksi, se kokeileminen on nimenomaan, yhdessä sen kivan ihmisen kanssa selkeästi se paras vaihtoehto.

  Noh, minulla on jo senverran ikää ja kokemusta, että jätän sovinnolla tuon "pitkän kaavan kautta" kyselemisen nuoremmille. Olen senverran pitkään katsellut näitä juttuja niin monesta suunnasta ja tunnen oman itseni myös niin pitkälti, että tällainen oma valintani annettakoon anteeksi. En voi itse antaa enää parempiakaan neuvoja. Olen sentään itse avoimin mielin ja vilpittömästi katsellut ja kuunnellut niin monia vuosia, saamatta siltikään vastakaikua. Itsestään antaminen on aika hankalaa, jos ei kukaan kaipaa yhtikäs mitään, eikö? Kriittinenkään peiliin katsominen ei sekään aina tuota tulosta, vaikka se kuva näyttäisi aika kivaltakin – tähän tarvitaan kaksi. Hieman rohkeutta voisi siis ehkä kuitenkin perustellusti peräänkuuluttaa, sillä ei siitä kai kukaan täällä ole tuomitsemassa, tai arvostelemassa,… eihän?

  ClassicGent

  #222135
   avatar
  Nimetön

  Tuohon oman jutun löytämiseen liittyen voin puhua vain omasta puolestani… Mutta itse kyllä olin moniakin omia juttuja löytänyt jo aiemmin, näissä asioissa vaan nimenomaan se altistus puuttui. Altistuksen puute johtui omalla kohdallani osin sattumasta ja osin naissukupuolesta. Miehet kuitenkin törmäävät kaasunaamareihin viimeistään armeijassa, ja lateksiasuihin varmaan miehille suunnatun pornonkin kautta ainakin jos lähtökohtainen mieltymys on olemassa. Minusta lateksi tuoksui ja tuntui kyllä hyvältä mutten yhdistänyt sitä varsinaisesti seksuaalisuuteen millään muotoa ennen kuin kokeilin joitakin asuja makuuhuoneen puolella. Ei vaan ollut tullut mieleenkään, vaikka joskus esiteininä olinkin jotain vähän vahingossa kokeillut. Kaasunaamareita olin nähnyt peleissä ja leffoissa ja näyttivät kyllä jollain post-apokalyptisen rappioromanttisella tavalla hienoilta, mutta mulla on fetissi nimenomaan siihen miltä ne tuntuu päällä ja se ei selvinnyt kuin kokeilemalla.

  Tuosta naisten rohkeuden puutteesta olen puolestani aika eri mieltä. Fetissi edellä, ihminen perässä -lähestymistapa vaan ei välttämättä monelle naiselle ole se mieluisin, mutta jokainen valitsee taistelunsa itse 🙂 Ja kai siinäkin joku on joskus onnistunut. Itse ehkä vaan toivoisin, että miehet harrastaisivat vähemmän tai ainakin järkevämmin sitä fetissi edellä lähestymistä. Moni heteromies kun tuntuu bdsm/fetish-aihepiirien sivustoilla olettavan, että eri sukupuoli + yhteiset fetissit tai yhteensopiva D/s-kiinnostus jollain tapaa tarkoittavat että nainen olisi kiinnostunut leikeistä, seksistä tai suhteesta hänen kanssaan, ja eihän se niin mene. Tämä ei kuulemani mukaan riipu edes siitä, onko ko. nainen ylipäätään kiinnostunut miehistä 😀

  Toki tuollainen fetissi edellä lähestyminen voi olla helpompaa monelle täällä, kun niitä fetissejä ilmeisesti useimmilla on kuitenkin vaan se yksi. Itse oon kuitenkin kokenut tärkeimmäksi sen, ettei mun useimpien fetissien satunnainen toteuttaminen ahdista toista, vaikka tietysti kiva jos niistä jotain antavanakin osapuolena saa.
  Jos toisen fetissi on toiselle neutraali niin niiden sisällyttämisen leikkeihin luulisi olevan aika helppoa, mutta ihan vaniljamaailmassa varmaan ennakkoluulotkin voi tehdä aika paljon… Eikä joku 50 Shades of Gray varmaan ainakaan hälvennä ennakkoluuloja vaikka se nyt onkin raivannut tiensä kaikkien keski-ikäisten rouvien iltalukemiseksi 😀

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.