Marseillesaippua.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #204503

  Löysin netistä muutamia kirjoituksia, että nahkatuotteiden puhdistukseen voi käyttää marseillesaippuaa.
  Googlettamalla löysin kuvia tuotteesta, mutta en löytänyt kylläkään käyttökokemuksia kenenkään kerrottavan.

  Onko kukaan foorumilaisista kokeillut marseillesaippuaa nahkatuotteiden pesuun ja minkälaisia lopputuloksia tuli?

  0
  #204508
   avatarNimetön

  Mä en ole käyttänyt marseille-saippuaa, mutta löysin yhdestä nahkaliikkeestä saippuaa, joka oli tarkoitettu nimenomaan nahkavaatteiden pesuun. Ohjeissa suositeltiin käyttämään kostuttamaan nahka sienellä ja hankamaan pinta kevyesti saippuoidulla sienellä. huuhteluun suositeltiin samoin sientä eikä suinkaan liottamista vedessä. Ylenmääräistä veden käyttöä tulee välttää. Hyvin onnistui.

  MiaQ

  0
  #204614
   avatarNimetön

  Olen pyyhkinyt omat nahkahousut kyseisellä saippualla, pyyhinnän jälkeen housut oli hiukka harmaat joten kiillotin ne kankaalla, tuoksu saippuassa ei ole kovin erikoinen, nahka tuntui pehmeältä käsittelyn jälkeen, kyseinen saippuahan on tarkoitettu myös hienopesuaineeksi joten nahalle se ei ole voimakasta vaan pikemminkin hoitaa nahkaa. kokeile ensin vaikka lahkeensuihin, varo laittamasta liikaa saippuaa ja nihkeällä liinalla.

  0
  #204681

  Itsellä tulee lähinnä mieleen noi samat aineet ja saippuat mitä tallilla käytettiin hevosten suitsien ja satuloiden pesussa. Sieni kostutettiin ja hangattiin sitä hitusen nahkasaipuaan, tai kaadettiin nestemäistä nahkasaipuaa siihen ja pestiin varusteet. Pieni alue kerrallaan ja pyyhittiin perään pyyhkeellä. Lopuksi öljyttiin nahkat ja annettiin ns kuivua hetki. Veikkaan että voisi ihan hyvinkäyttää myös nahkavaatteisiinkin ja aijon joskus tämän testatakkin 🙂 Vielä on niin hyvässä kunnossa vaatteet ettei tarvetta ole ollut. Ehkä voisi hiukan öljytä kyllä..

  0
  #204776
  LeathersuitLarry avatarLeathersuitLarry
  Osallistuja

  Joskus on tullut kokeiltua.

  Se pesuhan tarkoittanee kostealla/nihkeällä pyyhkimistä – ei siis upottamista veteen. Tosin muistan kuulleeni että esim. säämiskävaatteen joku oli pessyt upottamalla Marseillesaippua veteen. Nappanahka ei ehkä pidä tuosta. Ainakin vaatinee "leipomista" ja pyörittelyä pesun jälkeen ja viileässä kuivattamsen sekä ei liian perusteellista huuhtelua ettei kaikki nahan rasvat lähde.

  Saippuan nahalle sopiva ominaisuushan lienee, että se jossain määrin rasvaista ja siten jättää nahan pehmeäksi mitä rasvan poistava tavallinen saippua tai pesuaine ei tee.

  LL

  0
  #213052

  No nyt tuli sitten vihdoin ja viimein hankittua tuota marseillesaippuaa.

  Otin kokeeksi vanhat nahkahousut, jotka eivät ole olleet käytössä moneen vuoteen. Kastelin puhdistusliinan melko märäksi ja pyyhin sitten toisen lahkeen ensin kosteaksi ja sitten hieroin suoraan saippuaa pintaan.

  Saippua vaahtosi jonkinverran ja annoin sen hetken aikaa olla, kunnes pyyhin sen pois kostealla rievulla. Pyyhin lahjetta niinkauan kunnes vaahtoamista enkä saippuaa huomannut ollenkaan. Kyllähän tuosta valkoisesta rievusta tuli harmaa, joten kyllä siihen jotain likaa tarttui.

  Annoin kuivua ja valoa vasten vertailin pesemättömään lahkeeseen. Pinnan kiiltoon oli loisteputkivalossa katsottuna tullut hitusen syvyyttä ja nahan martio näkyi mielestäni selvemmin. Jonkinverran pinta tuntui pehmeämmälle verrattuna pesemättömään ja ehkä (mutua) nahan alkuperäinen tuoksukin tuntui vähän voimakkaammin verrattuna pesemättömään lahkeeseen.

  Senjälkeen levitin tuollaisen melko yleiskäyttöön tarkoitetun lanoliini ja mehiläisvahapohjaisen nahanhoitobalsamin ko. pintaan ja annoin senkin vähän aikaa hautua paikoillaan. Taas puhtaalla liinalla pyyhkiessä liinan pinta harmaantui. Verrokkiin nähden kiilto kirkastui ja väri sai "syvyyttä".

  Ehkäpä tässä joutuu ottamaan viikonlopulle vähän suuremmankin projektin käymällä useimmat käytössä olevat nahkapinnat – niin sohvat kuin vaatteetkin läpi. Täytynee käydä vielä kaupalla ostamassa nippu puhtaita kiillotusliinoja.

  Mutta suosittelen. Enämpi itseäni nyt harmittaa että en ole tarttunut toimeen aikaisemmin.

  0
  #213054
   avatarNimetön

  olen pessyt tolla auton nahkapenkkejä ja niihin ainakin super hyvää. Nahka pehmenee kummasti ja likaa irtoaa todella paljon

  0
  #213058
  LeathersuitLarry avatarLeathersuitLarry
  Osallistuja

  TV JIM perjantaina 9.12.2011 klo 00:00 – 00:55
  Ohjelmassa kerrotaan melkoisen perusteellisesti nahan historiasta, parkitsemiseta ja hoitamisesta.
  Auttaa ymmärtämään.
  Se rasva nahan kuiduissa on avainasia.

  LL

  0
  #213060

  Yhdet nahkafarkut ja rotsi puunattu. Kyllä se nahkakin likaantuu.

  0
  #213076
   avatarNimetön

  Olen pessyt nahkahousut pesukoneessa nahkasaippualla (ohjelma oli muistaakseni silkki/villa), sitten kuivatus ja rasvaus. Eikä menny pilalle vaan tulivat entistä ehommiksi.

  0
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.