Latex Chlorination (Klorinoiminen)

Fetissi ja kinkyhenkisten yhteisö – Nahkafoorumi.com Foorumit Fetissit Latex-asut Latex Chlorination (Klorinoiminen)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 119)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #208942
   avatarNimetön

  Lähdinpä kysymään että onko kukaan kotimaan kumifettareista klorinoinut vaatteitaan?

  Itseäni houkuttaisi käsitellä yksi catsuit kokeeksi ja katsoa joskos pukeutuminen helpottuisi. Brittifoorumeilla ovat kehuneet että klorinoidut vaatteet suorastaan liukuu päälle ilman talkkia tai silikoneja.

  Asiaan vihkiytömättömille, klorinoinnissa vaate käsitellään kloorilla ja suolahappo? liuoksella jolloin kumin pintajännitys muuttuu. Kumille tunnusomainen kitka katoaa ja pinnasta tulee liukuvan sileä.

  Hommaan on kaksi tapaa :

  Nopea ja vaarallinen (tässä käytetään suolahappoa reagenssinä ja syntyvät kaasut ovat vaarallisia)
  Hidas ns. lazymethod (tässä kaadetaan 5% klooria astiaan, vaate perään ja annetaan liota useita päiviä)

  Itse kokeilen juuri parhaillaan tuota laiskaa ja turvallista metodia. Laitoin kannelliseen ämpäriin kaksi pulloa 5% klooria ja litran vettä. Perään heitin erivärisiä kumitilkkuja mitä on askarteluista jäänyt, sekä vetoketjun, pari latex palaa joissa niittejä jne, sekä yhden kumihanskat. Anna liota nyt yön yli ja katson mitä kumeille on tapahtunut. Ainakin parin tunnin jälkeen läpinäkyvä kumi oli mennyt ihan valkeaksi ja mustat harmaiksi, tämä saattaa tosin johtua siitä että kloori tunkeutuu liottaessa syvemmälle kumiin kuin vesi. Vesipesussakin transparenteista tulee todella sameita ennen kuin taas kuivuvat.

  Brittifoorumeillä seos tunnetaan seuraavana : 5% bleach and muriatic acid as reagent.

  Lisää tietoa mm. täältä :

  http://www.makupartist.com/page/drlatex … zation.htm

  ja täältä :

  http://www.rubberist.net/forums/showthr … stimonials.

  0
  #208944
   avatarNimetön

  En ole itse klorinoidut mutta catsuitti kävi englannissa käsittelyssä korjauksen yhteydessä. Pukeminen kyllä helpottui, mutta ei sitä ihan sellaisenaan saa päälle kiskottoa (sen verran tiukka sovitus). Puen sen yleensä suihkussa, jolloin liukuu tosi helposti ilman ylimääräsiä tököttejä.

  Suosittelen kyllä klorinointia, sillä ainakin itsellä kynnys kumin pukemiseen pieneni huomattavasti ja pukua tulee pideltyä päällä paljon enemmän kuin aikaisemmin :thumbup:

  Kerrohan kokemuksia jahka saat testattua, kiinnostaisi itseäkin kokeilla tuota klorinointia joskus.

  0
  #208945
   avatarNimetön

  Eikös bleach ole valkasuaine, eli kloriitti? se synnyttää hapon kans klooria, eli ei kande aukoa suuta ja hengitellä… lucy postas joskus sen gordin tekemän ohjeen laudalle, muistas vaa, et minne. pitäs iteki testata, catsuit ois helpompi ku ei tarvis talkin kans pelata.

  0
  #208948
   avatarNimetön

  Jep, Gordin kirjoittama "white paper" on kloorin kanssa läträyksen raamattu 😀 Tätä nykyä kyseinen kaverihan käsittelee vaatteita pientäkorvausta vastaan mutta ihan äkkiä en jaksaisi alkaa lähettelemään vaatteita britteinsaarelle.

  http://www.rubberist.net/forums/showthr … er-by-Gord)

  Tuolta löytyy alkuperäinen kirjoitus pienessä ikkunassa ennen foorumi tekstejä.

  Itseäni kiinnostaa että mitkä suomesta löytyvät aineet käyvät hommaan.

  Bleach = kloori, eli hajusteeton valkaisukloori (konsentraatioksi riittää 5%)
  Muriatic Acid/Spirit of salts = lienee suolahappo

  Yhdessä nämä muodostavat kloorikaasua joka on hengitettynä vaarallista. Tuota rubberist.netin keskustelua kun lukee niin osa porukasta on tehnyt tätä esim. keittiössä ikkuna auki ja tuulettimella puhaltelevat höyryt pihalle. Itse ajattelin koittaa tätä ulkona, esim. mökillä kaikessa rauhassa. Ulkona syntyvät kaasut eivät kuulemma tuoksu sen voimakkaammilta kuin perus uima-altaalla.

  Kaasunaamareitakin saattuu löytymään toista kymmentä, osa jopa moderneja ja suojaavia joten ei jäisi siitäkään kiinni 😉

  Se ihmetyttää että Gordin metodissa vaate laitetaan astiaan jossa on klooria, vettä ja happo. Tämän jälkeen vaatetta pyöritellään esim. kepillä niin että vaatteen pinta saa käsittelyn tasaisesti. Vaate käännetään ja homma toistetaan, tämän jälkeen vaate huuhdellaan vedellä muutamaan kertaan.

  Muissa netistä löytyneissä ohjeissa puhutaan toisesta paljusta jossa on valmiiksi vettä ja ruokasoodaa (baking soda) joka toimii reaktion pysäyttäjänä. Gordin versiossa ei puhuta mitään kemiallisenreaktion pysäyttämisestä, vain huuhtelusta.

  Suolahappona on brittiväki käyttänyt mm. brick cleaneria jota saa rautakaupoista. Suomessakin suolahappoa käytetään tiilien pesuun, mutta millä nimellä tätä mahtanee löytyä täkäläisistä kaupoista?

  0
  #208949
   avatarNimetön

  Lisää aiheesta :

  "Generally, household bleach is 5%, and Hydrochloric acid is 30%. To achieve a neutral end product, they must be mixed in a ratio of 1:6 (or 5:30). To make the process workable for rubber clothing, the reaction is diluted in a large volume of water; typically 1000ml of water with 30ml bleach and 5ml acid."

  Eilös tämä tarkoita että jos happo on 30% ja kloori 5% saadaan tuo 1:6 suhde jakamalla hapon pitoisuus kloorin pitoisuudella 30/5= 6 eli 1/6

  Löysin myös tällaista suomesta :

  http://www.kiilto.com/attachments/1/1/w … enpesu.pdf

  Tuon tavaran suolahappo pitoisuus on 3% eli aika laimeaa. Oman matematiikkani mukaan tuota pitäisi lisätä seokseen enemmän kuin klooria, eli melkein kaksi kertaa niin paljon kuin klooria. Kiilto näyttää myyvän tiilenpesuainetta 1L ja 5L astiossa joten. Mahtaisiko tästä olla mihinkään.. hmm… 😕

  Edit:

  Itseäni kiehtoo tämä nyt niin paljon että lisää tieto tulee kaahlattua kokoajan.

  Seuraava osui silmiin :

  "OK SO FINAL VERDICT:
  Vinegar and bleach in proper porportions makes one slippery catsuit. LOL I used a 50/50 mix on the Bleach and Vinegar. Worked great. I used 4liters of water and 100ml of the other two. Both slide on good and easy. The gloves are a great feel too. Go on ya’ll chlorinate the latex planet!!! "

  Eli kaveri käytti 5% klooria ja 5% etikkaa. Rajamäen väkiviinaetikka on 10% Etikkahappopitoisuudella, joten taidanpa kipaista sitä, pari pulloa klooria ja porsastamaan. Raportoin epäonnistumiseni sitä mukaan kun kokeiluja tulee suoritettua.

  0
  #208950
   avatarNimetön

  Mä vetelen nyt ihan mutuna, eli korjatkaa heti, jos alkaa menee ihan diipadaapaksi. Mut mä luulen, että Gordin metodissa on pointtina se kaasun määrä. Tuo reaktio tuottaa tietyn verran kaasua ja that’s it. Muissa metodeissa syntyy enemmän tai vähemmän kaasua ja se reaktio lopetetaan soodalla.
  Näinollen, Gordin metodissa et voi pilata mitään ja kaasun muodostus loppuu tietyn ja määritetyn ajan jälkeen.

  "The reaction is immediate and that half-life is about 90 seconds, that is half the available chlorine gas will be produced in the first minute and a half. After about 4 minutes, most of the useful chlorine will have been produced; little effective chlorination will take place beyond this time."

  Eli reaktion puoliintumisaika on 90 sekuntia. Puolet saatavasta kaasusta on tuossa ajassa. 4 minuutin jälkeen ei muodostu kaasua ja ei tapahdu enää mitään.

  Reaktiosta:
  NaOCl + 2HCl > NaCl + H2O + Cl2 OR:
  Valkaisuaine + Suolahapon luovuttama suola + Vesi + Kloori

  Ilmeisesti tässä nyt ajetaan takaa sitä, että ainesosia tulee yhtäpaljon seokseen (1:1), eli jos kloriitti on 5% ja suolahappo 30%, niin suhdehan on 1/6? ja määrät siis litraan vettä. Eli kloriittia 30ml ja happoa 5ml. Nyt en vaan osaa sanoa, paljonko kloriitissa on natrionhypocloriittia, mutta selvittämällä sen, saa laskettua tarkat määrät.

  Suolahappoa saa apteekista 30% ja kloriittia ainakin Dailyn merkin alla S-ryhmästä. Brick-Cleaner on siis tiilipesua, rautakauppaan mars.

  0
  #208951
   avatarNimetön

  Tämä video herätti viimeistään mielenkiintoni kokeilla menetelmää :

  http://www.youtube.com/watch?v=1uvhqQ_CHek

  Täytynee hommata tänään aineet ja huomenna ajella töiden jälkeen mökille testaamaan. Nyt tuulee ainakin niin että tukka lähtee joten kuvittelisin että mahdollisten kaasujen vaarat on aika minimissään.

  http://rubberjin.co.uk/chlorcalc.php

  0
  #208954
   avatarNimetön

  Mitenköhän tää klooraus vaikuttaa kumin kiiltoon tai kiillotettavuuteen?

  0
  #208956
   avatarNimetön

  Tuo klorinointi on itseäkin kyllä kiinnostanut sen helpon pukemisen takia. Itelläkin kun on nuo Marigoldin mustat kumihanskat, mitä saa Etrasta niin niissä on hyvä esimerkki klorinoidun tyyppisestä kumista. Sellainen ongelma tuossa on aina, että se pinta kun sulkeutuu niin kiilto ei tule koskaan olemaan sellaista kuin normaalissa lateksissa. Eniten tuo klorinointi kotioloissa on se, joka on sitä asiaa rajoittaa, joten on jäänyt kokeilematta. Kuulemma on hyviä olleet nuo kokemukset kautta linjan.

  0
  #208960
  Murunda avatarMurunda
  Osallistuja

  Mielenkiintoinen keskustelu :thumbup:
  Itsellä ei oo hajuakaan noista kemiallisista jutuista mitä siinä on etuja ja haittoja. Jotkut kumit tosiaan on liukaspintaisia ja itsekkin tykkään että sellainen on mukavamman tuontoista kun se nihkeä pinta. En vaan ole edes ajatellut että se voisi johtuo käsittelystä. Olen kuvitellut että kumilaadut on erilaisia ja toiset luistaa paremmin kun toiset. Mielenkiinnolla odotellaan raporttia kokeilusta. :mrgreen: Toivottavasti kuullaan onnistuneista kokeiluista :clap:

  0
  #208961
   avatarNimetön

  Mitä tuolla Rubberist.netin puolella on keskusteltu, niin tuo "laiska tyyli" on ollut joidenkin kohdalla sellainen sopiva välimaasto, että se ei oo vieny sitä kiiltoa vielä pois mutta pahin tarraus on kuulemma lähtenyt. Nuo ihan täysin klorinoidutkin kumit on sellaisia, että jos ne kastuu niin sitten se luisto heikkenee tosi huomattavasti. Sen huomaa jo pelkästään omista lateksisista ranne- ja kaulamanseteista. Kyllä nekin sitä talkkia kaipaa, kun vähänkin tulee hikeä siihen. Samahan se on noissa kumihanskoissakin, että nihkeänä ja kosteana ei meinaa luistaa helposti mutta kuivana ihan kuin silkkistä pintaa pitkin.

  Omista kokemuksista siltikin, se tahmeus jota pukiessa joutuu sillä liukkarilla hoitaan ei ole kyllä menoa haitannut. Se varmasti riippuu siitä, miten sen asian ajattelee, koska omienkin kamojen kiskominen on eräänlainen prosessi itsessään, jossa se puvun päällepukeminen on vain niin pieni osa. Se menee melkein nopeiten päälle kaikista. 😀

  0
  #208962
   avatarNimetön

  Vuorokauden palju liottelun väliaika tuloksia :

  – 4D rubberin erivärisissä kumipaloissa ei muutoksia värissä, muttei kyllä rakenteessakaan
  – Palasta jossa Kiillon maitoliimalla liimattu sauma, sauma "purkautuu"
  – Pala jossa vetoketju kiinni Kiillon maitoliimalla, vetoketju edelleen kiinni kuin tauti

  Annan noiden palojen lillua tuolla kloorissa mutta en oikein usko sen voimaan. Gord itsekin varoitti että maitopohjaisella liimalla liimatut vaatteet on klorinoitava nopeasti, eli sillä parin minuutin huljuttelulla, pitkä liotus purkaa saumat.

  Mömmöt on ostettu ja S10 maski, teollisuuskumihanskat, palju, sun muut pakattu ja catsuit pesty huolellisesti kaikista kiillotusaineista. Huomenna menen mökille ja koitan kloorin ja viinietikan seosta. Moni tätä käyttänyt on kertonut että kiillon himmenemisen sijaan kiilto on muka syventynyt 🙄

  Itse en kiillon himmenemiseen usko ennen kuin itse totean, käytännössähän klorinointi muuttaa kumin pinnan ohuelta kerrokselta neopreeniksi ja näin vaikuttaa kitkaan ja nahkeuteen. Kiilloitettuna neopreenin kiillossa ei ole merkittävää eroa kumin kiiltoon. Tämä tietenkin toistaiseksi haihattalua mutta huomenna se nähdään jos kaikki menee putkeen.

  Mitä tulee pukemiseen, itsekin pärjäisin mainiosti kumeilla näinkin, mutta esim. paremman puolen catsuitin osalta uskon että jos pukeutuminen helpottuu, lisääntyy kumin käyttö.

  Moni kokeillut sanonut samaa, eroa ei pysty käsittämään ennen kuin sen kokee.

  Chlorination White Paperin kirjoittaja tokaisi näin : "chlorination is like broadband; once you’ve experienced it you won’t want to go back." and that is such a big truth!

  0
  #208968
   avatarNimetön

  No niin, nyt se on tehty.

  Tänään kokkailin 5% kloorin ja 10% väkiviinaetikan kanssa ja ihme kyllä homma onnistui ensi yrittämällä.

  En oikein tiennyt mitä odottaa mutta jo parin minuutin hämmentämisen jälkeen koko musta catsuit muuttui harmahtavaksi, tätä ei tapahtunut pelkässä kloorissa liottamisessa. Pinta muuttui melkein samantien "muoviseksi" vähän mattaa/silkkiä muistuttavaksi puolihimmeäksi. Vaikea selittää 😀

  Heti etikan lisäämisen jälkeen ilmassa tuntui kloorikaasun tuoksu, täysin erityyppinen mitä tulee pelkästä kloorista. Vaikka oli tuulinen keli tuoksu leijui ilmassa, tämän vuoksi käytin S10 kaasunaamaria ja NBC suodatinta, näiden läpi ei haistanut mitään.

  Käänsin vaatteen ja pyörittelin loput pari minuuttia kunnes aloitin huuhtelun. Sama ilmiö tapahtui myös ulkopinnalle. Huuhelin vaatteet ja heti huuhdeltuani huomasin että kun vaatteen pintoja hankasi märkänä yhteen oli tunne täysin toinen kuin perus lateksilla joka liukuu märkänä sileästi. Uudella pinnalla sormissa tuntui pieni "kahina" vähän kuin tuulipukukangasta hieroisi kuivana vastakkain.

  Samassa satsissa kokkasin ensin yhdet hanskat ja työhanskani paiskasin samaan soppaan catsuitin käännön jälkeen. Prosessin jälkeen catsuit näytti samalta kuin sitä olisi uitettu mytyssä vuorokausi vedessä, eli tummempia ja vaaleampia kohtia, lähinnä kohdissa joissa pinta oli ollut yhdessä. Catsuit on nyt kuivumassa ja pinta on lähes perus musta, annan kuivua vielä tovin ennen kuin aletaan sovitella.

  Hanskat ovat täysin kuivuneet ja ovat täysin alkuperäisen väriset. Homman onnistumisen huomasi heti kun hanskat alkoivat kuivua, pinnat eivät tarranneet toisiins kiinni vaikka kyseessä on TODELLA puhdas kumi, eilen pesu saippualla ja astianpesuaineella ja tänään kloorikylpy. Aamulla saippuapesun jäljiltä hanskat olivat ihan kurtussa ja pinnat kiinni kuin tauti. Nyt kuivana hanskojen pintaa voi hieroa vastaikkain ja se liukuu olemattomasti "kahisten" eli pinnat liukuu vaivattomasti lomittain eikä esim poimuunnu rullalle pukiessa.

  Lisää kokemuksia kun catsuit on kuivunut :thumbup:

  0
  #208970
  latex1 avatarlatex1
  Osallistuja

  Renate Bucconen asut oli käsittääkseni kaikki jo valmiiksi kloorattuja. Siksi niihin ei kiiltoa saanut mutta pukeminen hoitui sekunnissa. Harmi ettei Renaten asuja saa enää mistään. Parhaat bokserit ja paidat mitä olen laittanut koskaan päälleni.

  0
  #208971
   avatarNimetön

  Itse kiillottelin catsuitin eilen joutessani pjur cultilla ja hyvin kiiltää. Ei mitään eroa alkuperäiseen kiiltoon. Tuntuu että kiillottamiseen riittää pienempi määrä silikonia kuin alunperin sillä kumi ei "ime" silikonia itseensä entisiä määriä.

  Pitää tänään illasta katsoa miten tuon pukemisen kanssa sujuu. Aamulla asua taas hypistelin, nyt se oli kauttaaltaan täysin kuivunut ja kaikki pinnat olivat liukuvaisia ja irtitoisistaan, eli kiinni tarrautumista ei enää ole.

  En osaa tunnetta paremmin kuvailla, mutta asun pinnat liukuvat samalla tavalla limittäin kuin hankaisi tuulipuvun pintoja vastakkain, eli olematon "silkkinen" kahina tuntuu mutta mitään ääntä ei lähde eli "kahinan" tuntee vain olemattomana sormissaan kun pintoja hypistelee.

  Venytettäessä kumi tuntuu alkuperäiseltä ja puvun ulkopinta sormella pyyhkäisemällä kumilta, eli ei muoviselta.

  0
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 119)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.