kuka osaisi auttaa?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #205383
  lucas avatarlucas
  Osallistuja

  Tämä ei varsinaisesti vaatetukseen liity, mutta viime aikoina on tullut kiinnostusta kumilakanoihin. Onko kellään sellainen ja jos niin millaisia ovat? Katselin paria vaihtoehtoa Englannista, kokoluokkaa 2m x 2.5m sekä pakuus 45mm. Mitä kannattaa ottaa huomioon ostohetkellä, lakanan paksuus ja mahdolliset liittymät varmasti mitä muuta? Entä miten pesu?

  0
  #205389
  Kumijari avatarKumijari
  Osallistuja

  Jäähallissa käytetään paksua kumilevyä kaukalon ja pukuhuoneen välillä, mutta en usko että sekään on ihan 45mm paksua 🙄

  0
  #205391
  Murunda avatarMurunda
  Osallistuja

  Tuossa paksuudessa täytyy olla virhe. Tuo on jo levyä eikä lakanaa. Paksuus voisi olla noin 1 millin luokkaa ja luultavasti vähän senkin alle. Veikkaisin että tuossa on paksuus 0.45mm joka on ihan ok paksuista. Ei ihan ohutta mutta ei varmasti liian paksuakaan. 0.7mm voisi olla sitten paksu lakana.

  Itsellä ei varsinaisesti lakanaa ole ollut mutta kumia on tullut ostettua metritavarna ja siinä yhteydessä kokeiltua miltä se tuntuisi lakanana sängyssä. Luultavasti lakanan paikallaan pysyminen on haastavaa ja sen saa pienellä piehtaroinnilla herkästi ryppyyn niin ettei se enää ole sängyn päällä vaan jossakin leikkiöiden alla mytyssä. Siksi lakana varmaankin saisi olla riittävän iso että sen saa reilusti yli patjan reunojen. Pesu onnistuu siinä missä muukin kumi. Kuivatus on tehtävä huolella ettei päästä kumia liimaantumaan toisiinsa kiinni.

  0
  #205393
  Kumikarhu avatarKumikarhu
  Osallistuja

  Yhtenä vaihtoehtona kannattaa varmaan tsekata esim. AntiShopin valikoima. Siellähän myydään "kumilakanaa" metreittäin. Vakioleveys on 0,92m, mutta monia värejä ja paksuuksia saa myös 2m leveänä. Mitään reunan "kanttauksia" ei tarvita koska eihän tuo materiaali reunasta rispaannu.

  Vahvuuteen en osaa sanoa, 0,45mm on ihan ookoo, mutta jos haluaa ettei ryppyjä ja laskoksia tule niin helposti, niin ehkä kannattaa harkita 0,6mm vahvuista.

  Ja pesu sitten, ehkä tuon voi heittää koneeseen ja pestä hyvin miedossa lämpötilassa, perinteisiä pyykinpesuaineita ei kuitenkaan varmaan suositella vaan laimeaa saippualiuosta. Kuivattaminen sitten vie vähän tilaa, sillä lakana pitäisi ripustaa suorana vapaasti riippumaan, ilman että reunat pääsevät tarttumaan tosiiinsa.

  0
  #205394
  lucas avatarlucas
  Osallistuja

  Joo tuli pikku virhe, paksuus on 0.45mm. Tällaisia vaihtoehtoja katselin. Tunteeko joku kyseiset liikkeet:

  http://www.betweenthesheets.co.uk/latex … sheets.htm

  http://cgi.ebay.co.uk/Latex-Rubber-Bed- … wItem#shId

  0
  #205402
   avatarNimetön

  Kommentti lähestulkoon aiheesta.
  Ostin eBaysta (kauppaa en enää muista) viisi vuotta sitten kumilakanan.
  Se oli sellainen yli kaksi metriä leveä, sopii hienosti parivuoteeseen. Valitettavasti
  en silloin huomannut kysyä paksuutta… Lakana oli todella ohutta, arviolta 0.25mm
  ja sen takia hankala käyttää. Liian ohut lakana tarttuu leikeissä kiinni joka paikkaan
  eikä se muutaman hetken jälkeen ole enää paikallaan. Peseminen ja kuivaus on sitten
  oma juttunsa. Märkää laakanaa on hankala käsitellä ja ruttuunhan se menee.
  Suosittelen siis vähintään 0.45mm paksuutta.

  0
  #205411
  latex1 avatarlatex1
  Osallistuja

  Itselläni on Blackstylen kumilakanoita 2 kpl. Paksuutta en muista mutta aika ohutta on. Mukava nukkua ja leikkiä niissä kuitenkin on. Suosittelen.

  0
  #205423
  lucas avatarlucas
  Osallistuja

  Kiitos paljon vastauksista ja ideoista 😛

  Tuo pesu hiukan herättää kysymyksiä, ainoa oikea paikka noin suurelle lakanalle (2m x 2.5m) lienee kylpyamme. Mutta miten kuivatus, sitä tuskin ulos aurinkoon voi viedä (itse asun Espanjassa, jossa aurinko on voimakkaampi kuin Suomessa).
  Miten siis kuivatus? Pitääkö kumilakana myös talkittaa, kuten kumipaidat pesun jälkeen?

  Katselin Blackstylen hintoja heillä 2m x 2.5m 0.35mm on 92.50e tai 0.60mm 160e, toisaaltaan on tuo Ebayn kautta hankittava 2m x 2.5m 0.45mm hintaan 78.50puntaa (kaikki hinnat ilman postikuluja).
  Mitä suosittelisitte näistä kolmesta hintakategoriasta? Tuo 78.50punnan hinta on aika kutkuttava hinta 8)

  Tyynyliinoja ei tosin tunnu löytyvän mistään kokoluokkaa 45cm x 155cm. Pitänee kait ostaa kaksi erillistä tyynyä 😆

  0
  #205425
   avatarNimetön

  Suosittelisin tekemään itse, koska lakanat on ehkä helpointa mitä voi kuvitella tekevänsä kumista. Tyynyliinat voi näin myös mitoittaa sopivan kokoisiksi. Eli ei välttämättä kannata maksaa itseään kipeäksi valmiista tuotteista kun tuollaisen askartelee itse yhdessä illassa puoleen hintaan… :thumbup:

  0
  #205434
   avatarNimetön

  Kumilakanaa ei ole, mutta mustasta pvc:ta tehty löytyy. Ei ihan yhtä joustava kuin kuminen, mutta kiljoona kertaa helpompi puhdistaa esim. märällä rätillä pyyhkimällä. Sama pätee tyynyliinoihin.

  0
  #205776
   avatarNimetön

  Itse ostin vähän aikaa sitten kaksi lakanaa täältä:

  http://www.eurocatsuits.com/latex-bedding

  Annan lämpimät suositukseni tästä kaupasta, omalla kohdallani toiminta oli nopeaa ja tuotteet laadukkaita 😀 Sivuilla on myös suomen kieli vaihtoehtona, mutta jostain syystä niillä ei ole mainittu kuin yksi lakanakoko. Tällä linkillä pääsee language-versiolle, jossa hinnat dollareina, mutta kaikki koot nähtävissä.

  Itse tilasin yhden 220x250cm mustan ja yhden 110x220cm läpinäkyvän lakanan, paksuus 0,35mm. Ei mitään huonoa sanottavaa tähän mennessä 8) Ja tilauksen maksun voi hoitaa vaikkapa PayPalilla!

  0
Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.