Palaa kohteeseen Latex-asut

Kuinka säilytät asusi?

Foorumit Fetissit Latex-asut Kuinka säilytät asusi?

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 731 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi avatar Nimetön 6 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #211730
  simo avatar
  simo
  Osallistuja

  Nyt kun vihdoin hommasin itselleni hanskat ja niillä pääsin leikkimään niin rupesinpa kaivelemaan pesu- ja säilytysohjeita. Täällä sekä muualla tuntuu olevan niin monen polven edustajaa, että on vaikea sanoa mikä olisi fiksuin tapa. Jakakaa kokemuksenne virheistä ja hyvistä keinoistaa hoitaa ja säilyttää vaatteita niin saadaan kattava kokoelma vinkkejä!

  Itse pesin hanskat suihkuttelemalla ne sisäpuolelta, annoin kuivua ja lopuksi taputtelin pyyhkeellä. Sitten laitoin kevyesti silikonipohjaista liukkaria (Eros bodyglidea) ja käänsin ympäri suihkuttelua ja kuivausta varten. Lopuksi pistin hanskat pyyhkeelle ja taittelin niin etteivät ne pääse kosketuksiin muuta kuin oman sisäpintansa kanssa. Kuivausvaiheessa tuntui kuitenki jo hieman tarttumista ja mietinkin että onko liukkari kuitenkaan fiksu ratkaisu. Lykkäsin kuitenkin mytyn kaapin pohjalle. Voisi varmaan tarkistaa jossain kohtaa onko tarttunut pahemmin.

  #211739
   avatar
  Nimetön

  Ei se niin haittaa vaikka ne vähän tarttuisivatkin kiinni itteensä, ei ne siitä vielä sentään hajoa. Tuo mitä teit on ihan yleensä riittävän hyvä isommillekin asuille eli huolellinen pesu vaan vedellä ja kuivatus. Joskus voi käyttää mietoa saippuavettä ja lopuks vedellä huuhtelu mutta ei mitään sen erikoisempaa. Mekin säilytetään omiamme vaan kaapissa muovikasseissa taiteltuna/mytyttynä pakettina. Ei oo vielä tähänkään mennessä kärsineet mitenkään. Jos se vaate on joku frakkityyppinen tai vastaava "hieno" vaate niin sillon kannattaa säilyttää henkarissa ettei tuu ryppyjä ja vekkejä siihen. Catsuiteissa mitä meilläkin on niin se ei haittaa, kun ne oikenee kuitenkin päällä pitäessä.

  #211740
  Kumikarhu avatar
  Kumikarhu
  Osallistuja

  Olen pannut merkille, että uutuudeltaan jonkun valmistajien tuotteissa tuntuu jotain "liimamaisuutta" joka saa aikaan simon kuvailemaa tarttumista. Se kuitenkin vähenee toisen ja kolmannen pesun myötä.

  Ohjeita on täällä ollut ennenkin, mutta tässä minun reseptini: pesu haalealla vedellä, miedosti saippuaa ( EI PYYKINPESUPULVERIA!), runsas huuhtelu. Sitten voi ravistella reilusti niin vesipisarat lähtee kiitämään ja kuivuminen tapahtuu nopeammin. Itse kuivatan pesuhuoneessa pyykkinarulla roikuttaen niin, että eri vaatteet eivät kosketa toisiaan ja esim. käsineet ja sukat ovat niin että niiden sisäpinnat ovat kosketuksissa mahdollisimman vähän. Jossain vaiheessa sitten käännän ne ympäri niin että toinenkin puoli pääse kuivumaan. Kun kamppeet ovat täysin kuivunneet, ripottelen niiden sisäpinnalle kevyesti talkkia.

  #211800
   avatar
  Nimetön

  Sama meininki. Hengarissa vaatehuoneessa säilytän pesun jälkeen, on mukavampi fiilis, kun ei pelota, että olis kiinni myttäytyneet. On meinaan käynyt niinkin, että muovipussissa jonnin aikaa ollut vaate on joistain kohdista sulanut kiinni itseensä, ja tuloksena vaate on käyttökelvoton. Sulamiskohta siis näyttää ja tuntuu ihan tiebitumilta. Jännä mutt ärsyttävä ilmiö.

  #211801
   avatar
  Nimetön

  Toimin samoin menetelmin kuin Kumikarhukin.

  Talkin kanssa sottaaminen on ärsyttävää, mutta estää vaatteen tarttumisen itseensä säilytyksen aikana. Talkituksen voi tehdä melko sisäsiististi ravistelemalla vaatetta suultaan suppuun puristetussa muovipussissa, jonne on tuprautettu vähän talkkia.

  #211809
  Kumijari avatar
  Kumijari
  Osallistuja

  "LtxDevil" wrote: On meinaan käynyt niinkin, että muovipussissa jonnin aikaa ollut vaate on joistain kohdista sulanut kiinni itseensä, ja tuloksena vaate on käyttökelvoton. Sulamiskohta siis näyttää ja tuntuu ihan tiebitumilta. Jännä mutt ärsyttävä ilmiö.

  Tuo on myös tullut tutuksi meikäläisellä, ja lisäksi on joskus kaappiin myttyyn unohtuneissa asuissa ollut hometta sisäpinnoilla. Melko äkkiä menee pilalle jos ei asujaan hoida oikein.

  #211854
   avatar
  Nimetön

  "Kumijari36" wrote: [quote="LtxDevil"]On meinaan käynyt niinkin, että muovipussissa jonnin aikaa ollut vaate on joistain kohdista sulanut kiinni itseensä, ja tuloksena vaate on käyttökelvoton. Sulamiskohta siis näyttää ja tuntuu ihan tiebitumilta. Jännä mutt ärsyttävä ilmiö.

  Tuo on myös tullut tutuksi meikäläisellä, ja lisäksi on joskus kaappiin myttyyn unohtuneissa asuissa ollut hometta sisäpinnoilla. Melko äkkiä menee pilalle jos ei asujaan hoida oikein.

  Mulla on käynyt samoin vieläpä niin, että sulamisesta on tullut prosessi, joka laajenee ja sulattaa edelleen. Vaate on pilalla. Nykyään talkitsen vaatteen sisäpuolelta pesun ja kuivauksen jälkeen ja säilytän henkarilla niin etteivät erii vaatteet kosketa toisiaan. Isommat asut ovat vielä erikseen mustissa jätesäkeissä, ettei kaappiin toisinaan pääsevä valo niitä turmele.

  t. MiaQ

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.