Kinky yhteisöllisyys -kirjoituskutsu

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Shinyboy avatar Shinyboy 2 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #266122
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Kinky yhteisöllisyys -kirjoituskutsu

  Tervetuloa osallistumaan tutkimukseen kinky-yhteisöistä. (In English: http://bit.ly/kinkquery)

  Kirjoita omin sanoin suhteestasi kinkyyn seksuaalisuuteen ja siihen, miten koet kinky-yhteisön. Voit kertoa oman tarinasi siitä, kuinka löysit itsestäsi kinkyn ja kuinka yhteisö löytyi. Entä miten kinky näyttäytyy omassa arjessasi? Erityisenä kiinnostuksenkohteena omassa tutkimuksessani ovat kinkybileet. Voit kertoa kokemuksiasi bileistä: tunnelmasta, tapahtumista, pukeutumisesta, miksi käyt bileissä, tai miksi ne eivät ole sinun juttusi. Mitä bileet merkitsevät sinulle? Alla on myös tarkentavia kysymyksiä, joita voit käyttää apuna halutessasi.

  Kuka voi osallistua?

  Haen kirjoituksia kinkyiltä. Olit sitten sadisti, fetisisti, bondagetaiteilija, tai jotain muuta, tunnet kuuluvasi yhteisöön tai et –  jos koet kinkyn jollain tapaa omaksi termiksesi, tai kyselyn teemat kuulostavat läheisiltä tai ajatuksia herättäviltä, olet tervetullut vastaamaan!

  Ohjeet

  * Voit kertoa haluamiasi taustatietoja itsestäsi, esimerkiksi iän, sukupuolen, mistä päin olet kotoisin (ei tarvitse tarkkaa paikkakuntaa), seksuaalisen suuntautumisen, suhdetilanteesi (oletko perheellinen, sinkku, polyamorinen…).
  * Sinun ei tarvitse, mutta toki saat vastata jokaiseen kysymykseen tai pohtia jokaista tässä esille nostamaani asiaa. Voit keskittyä sinulle tärkeisiin ja kiinnostaviin teemoihin.
  * Teen tutkimusta suomalaisista kinky-yhteisöistä, mutta voit vertailla kokemuksiasi myös ulkomaalaisiin yhteisöihin niin halutessasi.
  * Kirjoitusten pituutta ei ole rajattu. Voit kirjoittaa suomeksi tai englanniksi.
  * Mainitse tekstissäsi saako sinuun ottaa tarvittaessa yhteyttä lisäkysymyksiä varten.
  * Vastaukset voit lähettää 31.5.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen johannapohtin[email protected].

  Lisää tietoa tutkimuksesta ja tutkijasta löytyy kirjoituskutsun lopusta.

  TARKENTAVAT KYSYMYKSET

  Voit hyödyntää näitä kysymyksiä halutessasi.

  Sinä kinkynä

  Olen päätynyt käyttämään termiä ”kinky” tutkimuksessani. Kaikki eivät kuitenkaan identifioidu tähän kategoriaan.

  * Miten määrittelet itsesi kinkynä (esim. millä termeillä määrittelet itsesi)?

  Kuinka huomasit olevasi kinky?

  Kuinka kinky-yhteisö löytyi?
  * Miten koet oman suhteesi yhteisöön nyt? Koetko kuuluvasi kinky-yhteisöön? Koetko * yhteenkuuluvuuden tunnetta? Miksi? Tai miksi et? Pohdi suhdettasi kinky-yhteisöön.

  Kinky seksuaalisuus?

  Onko kinky sinulle seksuaalisuus tai seksuaalinen suuntaus? Koetko kinkyn ensisijaisesti seksinä tai seksiin liittyvänä, vai onko se jotakin muuta? Elämäntapa, harrastus…? Mitä?

  Kinky-yhteisö

  * Keitä ovat kinkyt (esim. miehiä, naisia, muunsukupuolisia, nörttejä, akateemisia, duunareita, vammaisia, homoja, lesboja, biseksuaaleja, valkoisia, suomalaisia, sosiaalisia, introvertteja…)? Onko joitakin ryhmiä jätetty ulkopuolelle?
  * Mitä kinky-yhteisö sinulle tarkoittaa? Mikä tai missä se sijaitsee? Keitä siihen kuuluu?
  * Miten yhteisö netissä eroaa kasvotusten tapahtuvasta yhteisöllisyydestä?
  * Keitä varten yhdistykset ja tapahtumat ovat?
  * Onko kinky-yhteisöön helppo tulla sisälle?
  * Jos koet että yhteisöön mukaan pääseminen on joillekin haastavaa tai haastavampaa kuin toisille, mitä mielestäsi vaadittaisi siihen, että kaikki (kinkyt) kokisivat itsensä tervetulleiksi? Onko tämä tarpeellista?
  * Mitkä seikat luovat yhteenkuuluvuutta
  – kinkyjen välillä
  – yhdistystoiminnassa
  – bileissä
  – netissä
  * Viihdytkö kinky-yhteisössä? Miksi, tai miksi et?
  *Onko kinky-yhteisö muuttunut ajan myötä? Miten? Onko muutos hyvä asia?
  *Onko kinky tänä päivänä enemmän ”pinnalla” kuin ennen? Pitäisikö kinkyn tulla ulos kaapista? *Oletko esimerkiksi ollut kinkynä mukana Pride-kulkueessa? Onko se kinkyjen paikka?
  *Mikä tekee kinky-yhteisöstä erityisen tai erilaisen kuin muut yhteisöt?
  *Mitä negatiivisia erityisesti kinky-yhteisöön liittyviä puolia yhteisössä on?
  *Toimitko yhdistyksessä aktiivina (esim yhdistyksen hallituksessa)? Mikä motivoi jatkamaan? *Mitä saat tästä vapaaehtoistyöstä?

  Bileet

  Omana kiinnostuksenkohteenani ovat erityisesti yhdistysten järjestämät kinkybileet. Voit kuitenkin myös kertoa muista bileistä, joissa olet ollut mukana.

  * Miksi sinä käyt /et käy bileissä?
  * Ketkä käyvät bileissä? Miksi?
  * Miksi bileitä tarvitaan? Miksi niitä järjestetään?
  * Mitä erilaisia bileitä on?
  * Miten eri bileet eroavat toisistaan?
  * Mitä eroa on kaupallisilla ja yhdistysten järjestämillä bileillä? Mennäänkö niihin eri syistä? Käyvätkö niissä eri ihmiset?
  * Mikä synnyttää kinkybileisiin erityisen tunnelman? Mikä pilaisi tämän tunnelman, mikä on ei-toivottua? Tapahtuuko tätä usein? Miten siihen reagoidaan?
  * Onko sillä merkitystä että bileissä on ohjelmaa tai esityksiä? Onko väliä ovatko esiintyjät yhdistyksen jäseniä vai ulkopuolisia?

  Bilevieraana

  Voit kertoa esimerkiksi

  * mitä tapahtuu ennen bileitä, minkälaisia tunteita ja fiiliksiä tähän liittyy (esim. kuinka valmistauduit, mitä tunteita heräsi, minkälainen on tunnelma)?
  * miltä biletila näytti
  * miltä ihmiset siellä näyttivät
  * mitä tilassa tapahtui
  kun saavuit bileisiin, mitä ensin tapahtui, entä seuraavaksi? Kuinka ilta etenee?
  * minkälaisessa roolissa ovat sosiaalisuus, alkoholi, leikkiminen?
  * mitä tunteita heräsi
  * entä bileiden jälkeiset tunnelmat?

  Ensimmäinen kerta bileissä

  Kerro tunnelmiasi ensimmäisistä bileistä.

  * Miltä tuntui ennen tapahtumaa?
  * Minkälaisen vastaanoton sait?
  * Mitä tunteita heräsi?
  * Halusitko tulla seuraaviinkin bileisiin? Miksi/ miksi et?

  Bileiden järjestäjänä

  * Minkälainen bileiden järjestämisen prosessi on?
  * Miksi olet lähtenyt mukaan järjestämään bileitä vaikka siitä ei saa rahallista korvausta?
  * Mitä saat bileiden järjestämisestä ”palkaksi”?
  * Mikä motivoi järjestämään tapahtumia? Mikä turhauttaa? Mikä voisi olla toisin?

  Pukeutuminen

  * Onko pukeutuminen bileissä mielestäsi tärkeää? Ovatko pukukoodit hyvä vai turha, tai peräti huono, asia?
  * Millä perusteella valitset kinkybileasusi? Kuinka pukeudut? Mitä sinulla oli ylläsi viimeksi kun olit kinkybileissä?
  * Pohdi pukeutumisen merkitystä bileiden tunnelmalle.
  * Pukeudutko kinkysti myös kotona? Minkälaisissa tilanteissa? Miksi?
  * Liittyykö pukeutuminen (bileissä tai muualla) vain fetisseihin? Onko sillä muita tarkoituksia tai merkityksiä?

  Arki

  * Onko kinky osa arkea?
  * Miten kinky näkyy arjessasi?
  * Onko esimerkiksi seksiin liittyvä sadomasokismi tai fetissipukeutuminen kotioloissa arjen kinkyä? Vai onko kinkyily aina irrottautumista arjesta? Jos kinky ei ole arkea, niin mitä se on?
  * Piilotatko kinkyytesi arkielämässäsi? Miten?

  TUTKIMUKSESTA

  Tutkija

  Olen Johanna Pohtinen (FM) ja teen väitöskirjaa Turun yliopiston kansatieteen oppiaineeseen kinkystä seksuaalisuudesta, arjen, yhteenkuuluvuuden tunteen ja yhteisöllisyyden näkökulmista.  Olin itse aikoinaan hallitusaktiivina Turun BDSM yhdistyksessä, Turun Baletissa, mutta sittemmin olen jättänyt yhdistystoiminnan satunnaisia bilevierailuja lukuun ottamatta. Olen valmistunut filosofian maisteriksi kansatieteen oppiaineesta keväällä 2012.

  Tutkimus

  Tämän tutkimuksen tarkoituksena on luoda kuva kinkystä seksuaalisuudesta ja kinkystä yhteisöllisyydestä yksilöiden kertomusten kautta. Haluan tuoda kinkyjen itsensä äänen kuuluviin ja nostaa esiin seikkoja, jotka tulevat ilmi kirjoituksissa. Olen tehnyt aiheesta myös graduni ”Ei yhtä arkista kuin maksalaatikko. Kinky seksuaalisuus ja arki”, joka on luettavissa osoitteessa http://www.doria.fi/handle/10024/76818. Väitöskirjani ensimmäinen artikkeli julkaistaan Suomen Queer-tutkimuksen seuran julkaisussa keväällä 2017. Työhuone minulla on Helsingissä, mutta vierailen myös opintojeni takia usein Turussa. Tarkoituksenani on saada väitöskirja valmiiksi vuonna 2020.

  Anonyymiteetti

  Kinky-yhteisö on Suomessa pieni ja pyrinkin suojaamaan jokaisen kirjoittajan anonymiteetin tutkimuksessani. En koskaan paljasta kirjoittajan nimeä, ammattia, asuinpaikkaa tai vaikkapa fyysistä sairautta tutkimuksessani. Mikäli on tarpeellista, kerron kirjoittajan iän, sukupuolen ja esim. ”kotoisin pienehköltä paikkakunnalta” tai ”korkeasti koulutettu”. Kirjoitukset arkistoidaan Turun yliopiston historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen arkistoon anonymisoituina (ilman tunnistetietoja), jossa ne ovat käytettävissä tieteelliseen tutkimukseen.

  Osallistuitko graduni kirjoituskutsuun vuonna 2010–2011?

  Voit ehdottomasti kirjoittaa uudestaan, mutta olisi hyvä, joskaan ei pakollista, jos ilmaisisit osallistuneesi myös aiemmin. Näin sinun ei tarvitse kertoa jo kenties aiemmin kertomaasi uudelleen.

  Saako sinulta kysyä tarvittaessa lisätietoa sähköpostitse?

  Nämä teemakirjoitukset muodostavat toivon mukaan pääasiallisen aineistoni. Lisäksi saatan kuitenkin tehdä jokusen haastattelun joko kasvotusten tai jonkin pikaviestinpalvelun kautta (esim skype, mielellään tekstimuodossa), tai pyytää lisätietoa jostakin asiasta kirjallisena. Kirjoitathan siis sähköpostisi tähän ja kerrot saako sinuun olla yhteydessä myöhemmin. Vaikka ilmaisisit kiinnostuksesi nyt, ei mitään velvollisuutta vastaamiseen kuitenkaan ole! Tarkoituksenani on saada väitöskirjani valmiiksi vuoteen 2020 mennessä ja kyselyt ja haastattelut sijoittunevat aikavälille 2017–2019.

  https://docs.google.com/document/d/1gZ7UMfXiD4eWeVpZ_vcvqgpvvb11vUsaFQs-Je7_5io/edit

  0
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.