Palaa kohteeseen Kuvia

kiillotus

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 628 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi avatar Nimetön 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #207579
  latex1 avatar
  latex1
  Osallistuja

  Tietäiskö kukaan mitään konstia kumin kiillottamiseen ilman varsinaisia aineita? On nuo omat asut aika mattapintaisia ja pesu talouspaperin+veden kanssa ei auta. Eli tahtoisin semmoista halpaa kiiltäväksi tekevää reseptiä. Pari kuvaa liitteeksi että ymmärrätte ongelman.  #207580
   avatar
  Nimetön

  Hmm… tuo on aika paha ongelma, jos ei todellakaan halua käyttää liukkaria/kiillokkeita. Sillon kun siinä kumin pinnassa on vettä niin silloinhan se on kiiltävä kyllä mutta heti kun se kuivuu pois niin sitten menee myös kiiltokin. Ainoa suht halpa versio, mikä tulee mieleen olisi tuo Vivishine, joka kestää pitkään mutta sekin maksaa jotakin.

  Omista kokemuksista voisin edelleen yrittää suostutella ostamaan tuota Eroksen/Pjur Cultin tavaraa, kun se on kuitenkin suht’ halpaa. Pieni purkkihan sitä maksaa vain jotain ~20e, jolla kyllä varmasti saa yhden kattavan käsittelyn annettua vaatteille. Sitähän on sitten helppo laittaa lisää tarvittaessa "paikkaamaan" pois kuluneita kohtia. Toinen suuri etu siihen tulee siitä suojasta mitä se antaa, ettei pääse kumi hankautumaan niin helposti.

  #207581
  Kumijari avatar
  Kumijari
  Osallistuja

  En puutu nyt tuohon kiillotukseen mutta kuvista näkyy hieman ryppyisyyttä tuossa hameessa. Suosittelen että säilytät kumivaatteitasi hengarissa suorina roikkuen, se vähentää huomattavasti noita ryppyjä. Sitten kiillotettunakin näyttävät paremmalta ilman ryppyjä.

  #207582
  Kumikarhu avatar
  Kumikarhu
  Osallistuja

  "latex1" wrote: pesu talouspaperin+veden kanssa ei auta.

  Onks toi talouspaperin kanssa väsääminen oikein hyvä idea? Sehän vettyy alta aikayksikön, ja paperilla hankaaminen saattaa tehdä kumin pintaa jopa himmeämmäksi ja harmaammaksi entisestään?

  Itse pesen kumikledjut ihan rehellisesti pesuhuoneen lattialla käsin hangaten, käyttäen haaleaa vettä ja pikkasen saippuaa. (Kynsiä pitää varoa ettei tee viiltoja kumiin.) Kunnollinen huuhtominen ja sitten vaan vaateripustimelle tms. kuivumaan mahdollisimman suoraan ja väljään asentoon, mieluummin niin, etteivät pinnat ota toisiinsa kovin paljon kiinni.

  #207588
   avatar
  Nimetön

  Kyl kiillottaminen ilman aineita on aikas mahdotonta. halvin kiilloke on turtlewaxin kumi&muovi, about 4e spraypurkki. ei pitäs olla mahdoton sijotus. meinaan paskaks ne kutét menee, jos et hoida. jo ryppyjen pysyvyys kertoo vaarasta ja toimenpiteiden tarpeellisuudesta. mikä on syy, ettet aineita haluais laittaa kiillotukseen?

  #207591
   avatar
  Nimetön

  Ja jos ei tahdo sprayllä tahmauttaa kuteita, ni noi silikonipohjaiset (kysyä voi vaikka myyjältä soveltuvuudesta lateksin kanssa tai katsoa tuoteselosta) liukkarit on tolkuttoman hyviä ja pysyy kamppeet hyvässä kuosissa. MaXman tms. on samaa tavaraa kuin pjur, mut pjurrilla on se patentti, ite löysin tampereen redlightistä sellasen olikohan se 500ml?! tuubin silikonipohjaista liukkaria hinta joku 14-16(e) , en nyt muista merkkiä, mut kysyvä löytää… Kyl niitä kannattais huoltaa kunnolla, ettei kalliit ja rakkaat kuteet mee hoitamattomuuden takia piloille.

  Pesen itse aika lämpimällä vedellä ja hyvin miedolla saippualiuoksella ja huuhdon huolella, jonkun verran pyyhkeellä kuivaan suurimpia vesiä ja jos on aikaa veniä, ni laitan mahd. ilmavasti kuivumaan. Kylpyhyuoneen paneelikattoon saa näppärästi koukut, missä roikuttaa housut, catsuitit ja paidat henkarissa -ehdottomasti!

  Hyvä kysymys onkin, että miksi ihmeessä et haluaisi kiillottaa tai satsata sitä muutamaa euroa? Kumin tuoksukin säilyy miellyttävän vahvana kun kiilottaa vaan ulkopuolelta… 😈 Mut supertiukan catsuitinkin pukeminen helpottuu talkin sijasta paremmin silikoniliukkarilla…

  #207597
  latex1 avatar
  latex1
  Osallistuja

  Tänks vastauksista.. Olen pirun laiska kiillotteleen varsinkin kun spray-versiot yleensä tekee laminaatit yms. lattiat liukkaiksi. Sellaisia aineita joita voisi hieroa rätillä asuihin olisi hyvä käyttää mutta enpähän ole tullut ostaneeksi. Liukkarin käytössä on se paha puoli että ajattelen sen tarttuvan jokaiseen huonekaluun mihin istahdankin ja jämähtää siihen kiinni. Korjatkaa jos olen väärässä. Mukavin tapa olisi tietysti pesuaine joka kiillottaisi samalla kun pesee asut.
  Exästäni johtuen kumiasuni ovat olleet mytyssä kaapissa viimeiset vuodet. Hän kun ei pahemmin pitänyt kumista. Pvc:stä kyllä mutta ei kumista. Eli nyt kun on taas kaapeissa tilaa eikä ketään valittamassa kumin hajusta tai ylipäätänsä kumiasuista, voisin taas alkaa huoltamaan asuja ennenkuin ne ovat peruuttamattomasti vaivaisia.
  Mutta pointtina paatokseen on siis se että spray-versioita en halua käyttää ja liukkarin käyttö epäilyttää.. Tarttee varmaan käydä Anti-Shopin sivuilla katsomassa sopivaa kiillotinta. Besides.. lompakko näyttää eioota ja tällain hätäapuna ennen rikastumista ajattelin kysellä low-budget kiillotusjuttua. 20e on tällä hetkellä liikaa pelkkään kumin kiillottamiseen kun se määrä pitää laittaa laskuihin.

  #207598
  Kumikarhu avatar
  Kumikarhu
  Osallistuja

  Moi. Edelleen olen sitä mieltä, että kaikenlainen hankaaminen himmentää kumin pintaa. Paperista voi jäädä nukkaa ja kankainen pyyhekin karhentaa kumia, jos sillä hankaa, mieluummin vaan taputtelee. Eli jos koettaisit pestä ne kämmenellä hellävaraisesti hangaten (lämmin vesi ja saippua, kuten edellä on jo neuvottu) joko suihkuhuoneen lattialla tai kylpyammeessa, minkälaiset tilat sinulla sitten mahtakaan olla. Sitten antaa niiden omia aikojaan kuivua henkarilla tms. Ehkä tuokin voisi jo palauttaa sitä kiiltoa vähäsen.

  #207608
   avatar
  Nimetön

  Tuohon liukkariin vielä sen verta, että se ei sotke itse asiassa huonekaluja. Se on sen verta siistiä tavaraa ja ei irtoa kumista käytössä muuta kuin pidemmän ajan kuluttua. Hieman se aina kuluu pois mutta ei se aiheuta ongelmia huonekaluille tai muille vaatteille. Valitettavasti tähän asiaan ei ole mitään halpaa ratkaisua olemassa, joten se on vähän – ikävä kyllä – pakko valita joko liukkarin, Vivishinen tai sprayn väliltä. Pidemmän päälle maksaa kyllä itsensä takaisin ja sitä ei todellakaan kadu.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.