HUOMIO: FORUMIN SISÄLTÖ JULKISTA (ei vaadi kirjatumista) + viestien editointi

Fetissi ja kinkyhenkisten yhteisö – Nahkafoorumi.com Foorumit Fetissi / Kinky – kuvia- videoita ja novelleja Kuvia HUOMIO: FORUMIN SISÄLTÖ JULKISTA (ei vaadi kirjatumista) + viestien editointi

Tämä aihe sisältää 19 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Murunda avatar Murunda 2 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #263913
   avatar
  Nimetön

  Laitan nyt tähän ketjuun aiheesta, koska tässä eniten viestejä ja siis suurin näkyvyys. Modet saa mielihyvin siirtää, mutta koen, että asia on hyvä saattaa kaikkien tiedoksi (ellei jo ole):

  Näyttäisi siltä, että sivuston siirtymisen jälkeen KAIKKI SISÄLTÖ on julkista ja näkyy ihan kenelle tahansa, ilman kirjautumista. Tämä on ehkä lukenut jossain, mutta tuli tavallaan yllätyksenä. Kysyisinkin, miksi näin? Ennen kaikki oli kirjautumisen / liittymisen takana.

  Toinen: viestin editointimahdollisuudet jälkeen päin puuttuvat, eli ei ole hyvä juttu sekään.

  En tiedä mikä syy wordpressin käyttöön, mutta ainakin em. asiat selkeä huononnus aiempaan.

  0
  #263927
  Admirer avatar
  Admirer
  Osallistuja

  Näyttäisi siltä, että sivuston siirtymisen jälkeen KAIKKI SISÄLTÖ on julkista ja näkyy ihan kenelle tahansa, ilman kirjautumista. Tämä on ehkä lukenut jossain, mutta tuli tavallaan yllätyksenä. Kysyisinkin, miksi näin? Ennen kaikki oli kirjautumisen / liittymisen takana. Toinen: viestin editointimahdollisuudet jälkeen päin puuttuvat, eli ei ole hyvä juttu sekään.

  Allekirjoitan puutelistan molempien kohtien osalta.

  0
  #263932
  rubberface2 avatar
  rubberface2
  Osallistuja

  Itsekin huomasin tuon kaikkien viestien julkisen näkymisen, ja pakko sanoa etten siitä oikein tykkää. Olisikohan asialle tehtävissä jotain?

   

  rf2

  0
  #263933
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Vuoden vaihteessa / Ensi vuoden alussa tulee muutos, eli foorumi pysyy kuvia / videoita lukuunottamatta avoinna vierailijoille ja tämänhetkinen uutisvirta muuttunee niin, että foorumin viestit eivät enää ole sitä kautta luettavissa vaan foorumi ja uutisvirta eriytetään toisistaan. Uutisvirran nimi muuttunee pervbook / fetbook tai jotain mikä nyt olisi tarpeeksi osuva nimi ja se on pelkästään jäsenien käytössä eli samaan tapaan mitä facebook nyt on käyttäjilleen.

  Tämmöistä olin hieman suunnitellut, mut katotaan mitä keksitään 🙂

  0
  #263937
   avatar
  Nimetön

  Ja suurin toivomus on että chat tulisi myös vain rekisteröityneille käyttäjille, johtuen siitä että sekin on avoin täällähetkellä. Rajoittaa myös paljon keskustelua julkisesti osallistujien kanssa.

  0
  #263959
   avatar
  Nimetön

  Vuoden vaihteessa / Ensi vuoden alussa tulee muutos, eli foorumi pysyy kuvia / videoita lukuunottamatta avoinna vierailijoille ja tämänhetkinen uutisvirta muuttunee niin, että foorumin viestit eivät enää ole sitä kautta luettavissa vaan foorumi ja uutisvirta eriytetään toisistaan. Uutisvirran nimi muuttunee pervbook / fetbook tai jotain mikä nyt olisi tarpeeksi osuva nimi ja se on pelkästään jäsenien käytössä eli samaan tapaan mitä facebook nyt on käyttäjilleen. Tämmöistä olin hieman suunnitellut, mut katotaan mitä keksitään ?

  Onko tästä muutoksesta ”kaikki on julkista” tiedotettu forumin jäseniä, kun alustan muutos tehtiin?

  Ja millä perusteella USEAMMAN VUODEN VANHAT viestit näkyvät nyt julkisina koko maailmalle esim. mun profiilissa kohdassa ”Toiminta > henkilökohtainen”, vaikka ne on alunperin kirjoitettu kirjautumisen takana olevalla (vanhalla) foorumilla (eivätkä siellä julkisia)?

  0
  #265870
   avatar
  Nimetön

  Edelleen moden vastausta odottelen ylempään?

  0
  #265872
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Kukaan ei pääse ilman kirjautumista näkemään toisen profiilia. Ei myöskään jäsenlistaa / fetissivirtaa / kuvagalleriaa. Nämä kaikki vaatii kirjautumisen nahkafoorumille.

  Foorumi on sen sijaan ollut avoinna 2 syystä.

  1. Fetissivirta ja sen ympärille tehdyt toiminnot kuten kuvat / tilapäivitykset ovat pelkästään rekisteröityneiden käyttäjien saatavilla. Tarkoitus saada rekisteröityneet käyttäjät käyttämään fetissivirtaa / oman profiilin kautta tehtyjä tilapäivityksiä enemmän omille henk.koht. viesteille ja muille päivityksille kuten esim. kuvat.

  2. Jos foorumin sulkee kokonaan niin miten uudet käyttäjät löytävät tämän sivuston? Ja onko foorumilla tosiaan niin salaista tietoa, että joku joka ei asiasta yhtään olisi kiinnostunut niin tulee niitä lukemaan?

  Toki, jos haluatte ”suljetun osaston”, niin toki sellaisenkin saa tehtyä luomalla ryhmän jonne vain kutsutut käyttäjät pääsevät.

  Viestien muokkaus on mahdollista 60 minuuttia viestin kirjoittamisen jälkeen. Tätäkin pystyy toki kasvattamaan, mikäli haluaa myös myöhemmässä vaiheessa muokata viestiä. Fetissivirrassa viestejä pitäisi pysytä muokkaamaan rajoittamattasti (siis ne viestit jotka on kirjoitettu joko oman profiilin kautta tai suoraan fetissivirtaan).

  Näistäkin asioista kerrottiin uutiskirjeessa, joka lähti kaikille rekisteröityneille käyttäjille maaliskuun lopussa mikäli sähköpostiosoite oli toimiva.

  0
  #265874
  Muul1 avatar
  Muul1
  Osallistuja

  Toisaalta en kanssa ymmärrä oikein näitä sulkemisia ja ettei näy kirjautumattomille ym. Jos joku haluaa tulla tänne pelkästään urkkimaan, niin rekisteröityminen ja kirjautuminen ei ole varmaan ongelma. Jos ja kun leimautumisen tai tunnistettavuuden pelkoa on, ei varmaan kannata laittaa kuvia ainakaan omilla kasvoillaan. Lähtökohtaisesti tämän foorumin sisällönhän voi siis nähdä ihan jokainen, kuka haluaa.

  0
  #265875

  Kukaan ei pääse ilman kirjautumista näkemään toisen profiilia. Ei myöskään jäsenlistaa / fetissivirtaa / kuvagalleriaa. Nämä kaikki vaatii kirjautumisen nahkafoorumille. Foorumi on sen sijaan ollut avoinna 2 syystä. 1. Fetissivirta ja sen ympärille tehdyt toiminnot kuten kuvat / tilapäivitykset ovat pelkästään rekisteröityneiden käyttäjien saatavilla. Tarkoitus saada rekisteröityneet käyttäjät käyttämään fetissivirtaa / oman profiilin kautta tehtyjä tilapäivityksiä enemmän omille henk.koht. viesteille ja muille päivityksille kuten esim. kuvat. 2. Jos foorumin sulkee kokonaan niin miten uudet käyttäjät löytävät tämän sivuston? Ja onko foorumilla tosiaan niin salaista tietoa, että joku joka ei asiasta yhtään olisi kiinnostunut niin tulee niitä lukemaan? Toki, jos haluatte “suljetun osaston”, niin toki sellaisenkin saa tehtyä luomalla ryhmän jonne vain kutsutut käyttäjät pääsevät.

  Ehdotin jo viisi vuotta sitten foorumin jaottelua eri yksityisyyden tasoille. Syy tälle on se, että minusta ei tunnu kivalle kirjoittaa foorumille joka on avoinna kaikille netinkäyttäjille, tai ainakin haluaisin pitää yllä edes jotain yksityisyyden kulisseja. Fetissikuvat ja kevytmuotoinen keskustelu kyllä kelpaavat, mutta en haluaisin kuvieni ja identiteettini leviävän kolmannelle osapuolelle. Ketä foorumin käyttäjää oikeasti kiinnostaa olenko 20 vuotias levyseppähitsaaja Turusta vai Helsinkiläinen media-alan opiskelija? Kuitenkin keskustelun ylläpitämiseksi meillä pitäisi olla jonkillaista pseudotunnettavuutta ja kontaktipintaa keskenämme. Ongelma on se, että jos noita asioita alkaa vuodattamaan tänne, niin meillä ei ole mitään hallintaa siitä kenelle ne päätyvät.

  Minä ainakin haluaisin pitää julkisen elämäni erillään pervoudestani, jota pitäisin mieluummin pöytälaatikossa. Eikä se oikein toteudu, jos ihmiset kadulla tunnistavat minut siksi perverssiksi, jonka kuvat kiertävät netissä. Uskon myös etten ole ainoa, joka jakaa tämän käsityksen.

  Nahkafoorumilla oli viisi vuotta sitten mahdollisuus jäädä Suomen ainoaksi perwofoorumiksi, kunnes BDSM-baari tuli ohi. Ja arvatkaapa mitä!? BDSM-baarin käytäntö yksityisyyden suhteen on aivan identtinen minun ehdotukseni kanssa! Aihealueiden yksityisyys on porrastettu niin, että ne tärkeimmät asiat tapahtuvat hyvinkin yksityisesti viestinlähettäjän ja sen kohdennetun yleisön välillä. En väitä, että ehdottamani malli olisi antanut tälle foorumille etulyöntiaseman, mutta tähän mennessä tämä foorumi on jäänyt jälkeen foorumista joka käyttää ehdottamaani mallia ja ero kasvaa jatkuvasti BDSM-baarin hyväksi. Viimeistään nyt olisi peiliinkatsomisen paikka ja aika miettiä miten tämä homma on oikein mennyt teidän mielestänne?

  Sitä privapuolta odotellaan edelleenkin, eikä se olisi enää tämän foorumin etu vaan asioita millä saataisiin pidettyä kiinni käyttäjistä ennenkuin loputkin suuntaavat baariin.

  Lisäksi ”uusien käyttäjien löytäminen” on nyt vain aika paska argumentti WordPressillä toimivalle foorumille. Internet ei vain toimi niin. Se ei vaikuta foorumin löytymiseen googlella, se on enemmän kiinni googlebotista. Ja nähtyään vähän pintaa, mitä tällä foorumilla on kyllä nyt näkyvissä ihmiset rekisteröityvät mielellään nähdäkseen mitä pinnan alla on, eivät ne rekisteröidy sen takia että minun nimeni on Jussi tai Kalle. Tällä foorumilla ei ole pinnan alla mitään, joten miksi kirjautua sisään tai edes rekisteröityä, kun kaikki foorumin hyöty on otettavissa irti ulkopuoleltakin?

  Lisäksi tämän foorumin kehittämisessä on jokin kumma tendenssi kehittää toimintaympäristöä sen sijaan, että ajateltaisiin vähänkään sisältöä. Tätä on vähän kuin kehitetty taidegalleriaksi, jossa on tosi hyvät spottivalot, muttei yhtään taideteosta. Fetissivirtakin on paperilla hyvä idea, mutta käytännössä siitä ongelmallinen, että se saa foorumin näyttämään pieneltä. Mikäli ympäristön kehittämistä jatketaan, niin olisi kiva saada joku nykyistä kätevämpi systeemi noille kuville ja linkeille, jotka nykyään täyttävät suuren osan foorumin sisällöstä. Tarkoitan sitä, että nyt tämä foorumi on teknisesti edistynyt ja toiminnallisesti monipuolinen, mutta sisällössä ja toiminnoissa millä niitä luodaan ja käytetään on epäsuhta.

  Mikäli siis foorumille tulisi loppu ja tänne laitettaisiin ”suljettu”-lappu luukulle. Minulle tulee eniten ikävä Admirer-setää, vaikka me ei olla varmaan kertaakaan oikeasti saatu keskustelua täällä aikaan.

  0
  #265876
  Admirer avatar
  Admirer
  Osallistuja

  Minä ainakin haluaisin pitää julkisen elämäni erillään pervoudestani, jota pitäisin mieluummin pöytälaatikossa. Eikä se oikein toteudu, jos ihmiset kadulla tunnistavat minut siksi perverssiksi, jonka kuvat kiertävät netissä. Uskon myös etten ole ainoa, joka jakaa tämän käsityksen.

  Allekirjoitan näkemyksen täysin.  Kyllä tämä foorumipersoona kaikesta huolimatta on eräälainen alter ego siivilipersoonalle, jota haluan varjella mahdollisuuksien mukaan.

  Nahkafoorumilla oli viisi vuotta sitten mahdollisuus jäädä Suomen ainoaksi perwofoorumiksi, kunnes BDSM-baari tuli ohi.

  Minun mielestä nahkafoorumin ei kannata kilpailla BDSM-baarin kanssa. Molemmille on tilaus vaikkakin ehkä jopa osittain samaa käyttäjäkuntaa.

  Lisäksi tämän foorumin kehittämisessä on jokin kumma tendenssi kehittää toimintaympäristöä sen sijaan, että ajateltaisiin vähänkään sisältöä. Tätä on vähän kuin kehitetty taidegalleriaksi, jossa on tosi hyvät spottivalot, muttei yhtään taideteosta. Fetissivirtakin on paperilla hyvä idea, mutta käytännössä siitä ongelmallinen, että se saa foorumin näyttämään pieneltä. Mikäli ympäristön kehittämistä jatketaan, niin olisi kiva saada joku nykyistä kätevämpi systeemi noille kuville ja linkeille, jotka nykyään täyttävät suuren osan foorumin sisällöstä. Tarkoitan sitä, että nyt tämä foorumi on teknisesti edistynyt ja toiminnallisesti monipuolinen, mutta sisällössä ja toiminnoissa millä niitä luodaan ja käytetään on epäsuhta.

  Me jäsenethän sen sisällön tuotamme. Olisi mielestäni kohtuuton vaatimus ylläpidolle, eli tässä tapauksessa ylläpitäjälle, edellyttää moderoinnin ja kehittämisen lisäksi myös sisällön tuottamisen velvoite. Foorumi on alusta, jolle me jäsenet tuotamme sisältöä. Näin minä asian näen. Kerromme tarinoita, julkaisemme kuvia ja keskustelemme. Mutta ainakin minun ja varmasti monen muunkin kohdalla sisällön tuottamista hillitsee tällä hetkellä epätietoisuus foorumin julkisuustasosta. Viittaan edelliseen kohtaan. Jos kaikki on julkista niin tuotettu sisältö on vaisumpaa ja päinvastoin. Kaikesta huolimatta, tämä on ainoa paikka internetissä, jossa suomen kielellä voi edes jossain määrin keskustella pukeutumiseen ja materiaaleihin liittyvistä fetisseistä asiallisesti ilman, että kukaan pitää mieltymyksiä huvittavina tai outoina. Siis menemättä syvemmälle perwouksiin.  Chatti on myös hyvä kanava mutta toisaalta se ehkä syö foorumin puolelta sitä kaivattua sisältöä.

  Mikäli siis foorumille tulisi loppu ja tänne laitettaisiin “suljettu”-lappu luukulle. Minulle tulee eniten ikävä Admirer-setää, vaikka me ei olla varmaan kertaakaan oikeasti saatu keskustelua täällä aikaan.

  Melkein liikutun.

  0
  #265877
  Admirer wrote:

  Nahkafoorumilla oli viisi vuotta sitten mahdollisuus jäädä Suomen ainoaksi perwofoorumiksi, kunnes BDSM-baari tuli ohi.

  Minun mielestä nahkafoorumin ei kannata kilpailla BDSM-baarin kanssa. Molemmille on tilaus vaikkakin ehkä jopa osittain samaa käyttäjäkuntaa.

  Kuten mainitsin jo jossain muussakin ketjussa, minunkaan mielestäni ei pitäisi kilpailla, ainakaan nykytilanteessa. Haluan vain painottaa sitä, että täällä on jo vuosikausia sanottu, että kaiken pitää olla julkista, että käyttäjät löytävät paikan, eikä meillä ole oikein mitään salaisuuksiakaan joita voitaisi jakaa keskenämme. Sitten tulee toinen saman temaatiikan foorumi, jossa suurin osa tiedonvaihdosta käydään suljettujen ovien takana ja menee ohi käyttäjämäärissä ja vie osan meidän käyttäjistä mukanaan. Tässä vaiheessa voitaisiin vähän miettiä, onko se niin tärkeää foorumin toiminnalle, että ihan kaikki julkaistu on näkyvissä? Onko seksuaalisuus edes yleensäkkään suurelle osalle ihmisistä sellainen asia, jossa ei ole mitään salaisuuksia?

  Admirer wrote:

  Lisäksi tämän foorumin kehittämisessä on jokin kumma tendenssi kehittää toimintaympäristöä sen sijaan, että ajateltaisiin vähänkään sisältöä. Tätä on vähän kuin kehitetty taidegalleriaksi, jossa on tosi hyvät spottivalot, muttei yhtään taideteosta. Fetissivirtakin on paperilla hyvä idea, mutta käytännössä siitä ongelmallinen, että se saa foorumin näyttämään pieneltä. Mikäli ympäristön kehittämistä jatketaan, niin olisi kiva saada joku nykyistä kätevämpi systeemi noille kuville ja linkeille, jotka nykyään täyttävät suuren osan foorumin sisällöstä. Tarkoitan sitä, että nyt tämä foorumi on teknisesti edistynyt ja toiminnallisesti monipuolinen, mutta sisällössä ja toiminnoissa millä niitä luodaan ja käytetään on epäsuhta.

  Me jäsenethän sen sisällön tuotamme. Olisi mielestäni kohtuuton vaatimus ylläpidolle, eli tässä tapauksessa ylläpitäjälle, edellyttää moderoinnin ja kehittämisen lisäksi myös sisällön tuottamisen velvoite. Foorumi on alusta, jolle me jäsenet tuotamme sisältöä. Näin minä asian näen. Kerromme tarinoita, julkaisemme kuvia ja keskustelemme. Mutta ainakin minun ja varmasti monen muunkin kohdalla sisällön tuottamista hillitsee tällä hetkellä epätietoisuus foorumin julkisuustasosta. Viittaan edelliseen kohtaan. Jos kaikki on julkista niin tuotettu sisältö on vaisumpaa ja päinvastoin. Kaikesta huolimatta, tämä on ainoa paikka internetissä, jossa suomen kielellä voi edes jossain määrin keskustella pukeutumiseen ja materiaaleihin liittyvistä fetisseistä asiallisesti ilman, että kukaan pitää mieltymyksiä huvittavina tai outoina. Siis menemättä syvemmälle perwouksiin. Chatti on myös hyvä kanava mutta toisaalta se ehkä syö foorumin puolelta sitä kaivattua sisältöä.

  Jos mennään takaisin taidegalleriavertaukseen, niin ei kai taidegallerian talonmieskään niitä tauluja maalaa? Tarkoitin juurikin sitä, että me käyttäjät tuotamme sen sisällön tälle foorumille. Pidän sitä ongelmallisena, että tässä taidegalleriassa ei ole oikein ripustustilaa niille käyttäjien maalaamille tauluille, eivätkä nuo nykyiset kehityssuunnat ole tukemassa sitä, vaan lisäävät gallerian ympäristön somistusta. Yksityisyydensäädöt ovat ongelmallisia. Puuttuu se privaattialue jonka takia tänne pitäisi kirjautua ja vaihtaa ehkä joskus sana tai pari muiden kanssapervojen kanssa. Kuten jo mainitsin, niin paras asia mitä täällä foorumilla nykyään tapahtuu on kuvien ja linkkien jako, mutta niiden selaaminen on tosi tuskallista nykyformaatissa (niille voisi olla joku oma feedinsä). Chatti on kiva ja Fetissivirta hyvä, uusi layoutkin jees, mutta ne eivät ole syitä miksi tälle foorumille tulee ajoittain kirjoiteltua.

  0
  #265905
  Admirer avatar
  Admirer
  Osallistuja

  Kun en ole nettinikkari enkä tunne tekniikoita niin kysyn ihan mielenkiinnosta, että mitä tarkoitat tällä:

  Pidän sitä ongelmallisena, että tässä taidegalleriassa ei ole oikein ripustustilaa niille käyttäjien maalaamille tauluille, eivätkä nuo nykyiset kehityssuunnat ole tukemassa sitä, vaan lisäävät gallerian ympäristön somistusta.

  Millaista ripustustilaa kaipaisit?

  Tämmöiselle tavalliselle tumpelolle riittää kuvien linkittämistoiminto ja tuo kiva käyttäjägalleria, jota tosin ei vielä ole tullut käytettyä. 😉

  0
  #265906

  Tänne sivustolle kun rekisteröityminen onnistuu tekaistulla sähköpostiosoitteella ja keksityllä nimimerkillä niin miten pakko rekisteröityminen muuttaisi julkaisuja salaisemmaksi? Eihän meillä ole mitään käsitystä ketä oikeasti nimimerkkien takana on? Jos itse julkaisee jotain tunnistettavaa niin sehän on julkaisijan omaa puuhaa mihin ei ylläpidon on vaikea vaikuttaa. Ja jos ylläpito vaikuttaa niin se on sensuroimalla julkaisuja. Se tuskin parantaa mitään.

  Oman kokemuksen perusteella täällä paljastuminen tarkoittaa että omasta tuttavapiiristä huomaa löytävänsä ”samanlaisen pervon”. Tästä ei ole ollut yhtään mitään haittaa, pikemminkin päin vastoin 🙂

  0
  #265907
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Nyt on luotu suljettu ryhmä ”Fetissit pintaa syvemmältä” jonne pääsee vain rekisteröitynyt nahkafoorumilainen. Sieltä löytyy samallalailla fetissivirta, chat ja oma foorumi kuten nahkafoorumin ns. rungosta, mutta aino ero on siinä, että sinne ei pääse eikä viestejä näy ilman rekisteröitymistä / kirjautumista sisälle. Eli kaikki ne joita on ujostuttanut liika näkyvyys niin toi on nyt sellainen paikka jossa saa avautua oikein kunnolla fetisseistä ja synkimmistä fantasioista pelkäämättä, että joku ulkopuolinen niitä sattumalta näkee 🙂

  ”Sadomaskismin taivas” tyyppinen suljettu ryhmä myös tulossa, joka on samanlainen kuin ”Fetissit pintaa syvemmältä”, mutta sillä erolla, että siellä keskitytään enemmän bdsm aiheeseen ja asut jätetään tuonne niille kuuluville aihe-alueille. Eli suljettu ryhmä sekin.

  Toki, jos halutaan oikein syvälle mennä niin onnistuu myös sekin, että vain kutsulla pääsee liittymään ryhmään?!

  Nyt kun on luotu Pehmollekin sopiva ympäristö, niin sitten vaan luomaan sitä sisältöä. Ei se itsestään tule!

  Ja jos vielä palataan kävijämääriin niin voin sanoa, että nahkafoorumin kävijämäärä on roimassa kasvussa, viimekuussa oli reilusti yli 20 000 vierailijaa sivulla ja niistä 10 000 uniikkia kävijää ja suunta on ylöspäin 😉 mm. Nahkafoorumin facebookissakin jo yli 1000 tykkääjää mikä on erittäinen paljon suomalaiselle fetissisivustolle eli mistään pikkutekijästä ei ole kysymys.

  p.s. Murundalla oli hyvä kirjoitus. Seksuaalisuudesta ja mieltymyksistä on tullut kokoajan avoimempia. Joskus 80-90 luvulla ja vielä 2000-luvullakin kaikki olivat lähestulkoon kaapissa / suljettujen ovien takana. Nahkafoorumilla on samanlainen periaate mitä Project L sivulla, jonka tarkoituksena on saattaa latex-asuja, nahkavaatteita tavallisten ihmisten maailmaan. Nahkafoorumi tosin menee vielä syvemmälle tässä asiassa, mutta suuntana avoin yhteiskunta.

  Terveisin

  Nahkafoorumin ylläpito
  Shinyboy

  0
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.