Palaa kohteeseen Vapaa keskustelu

Hinnan vedätystä vai mitä

Foorumit Muut Vapaa keskustelu Hinnan vedätystä vai mitä

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 595 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi johnfinnish avatar johnfinnish 7 vuotta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #210293
  Kumikarhu avatar
  Kumikarhu
  Osallistuja

  Satuin huomaamaan tällaisen tapauksen:

  Eli sama saksalainen putiikki mainostaa (ainakin) kahdella eri sivustolla, hollanninkielisillä ja suomenkielisillä.
  Mistähän johtuu, että esimerkkitapauksen goottisaappaat maksavat suomalaisille enemmän kuin hollantilaisille? Entä jos tilaan hollanninkielisten sivujen kautta, saisinkohan saappaat siellä mainitulla hinnalla? Toimituskulut joka tapauksessa lisätään hintaan ja hollanninkielisillä sivuilla ne ovat 8 eur, suomalaisille lähetyksen painosta riippuen 8-12 eur.

  #210337
   avatar
  Nimetön

  Taitaapi johtua siitä että hollannissa alv on 6% ja suomessa 23%. Jos liike myy paljon
  tavaraa suomeen, niin sen pitää tilittää alvit suomeen myydystä tavarasta suomeen
  eikä hollantiin.

  #210338
  johnfinnish avatar
  johnfinnish
  Osallistuja

  Eletään EU:ssa ja alv. on alv. maasta riippumatta kerran maksettuna viis suuruudesta. Ei pitäis hintaan vaikuttaa enää sisärajoilla jos Saksasta toimitetaan. Saksaan yritys kuitenkin alvit kuittaa jos sinne rekistöröitynyt.

  #210342
   avatar
  Nimetön

  Eipä se noin vaan mene… juuri siksi kun eletään EU:ssa. Jos yrityksen myynti toiseen EU maahan on tarpeeksi suurta, on yritys alv velvollinen siihen toiseen maahan. Tässä tapauksessa siis suomeen ja silloin asiakkailta otetaan 23% alv ja se tilitetään Suomeen eikä siihen maahan jossa yritys toimii.

  Tällä hetkellä näyttää olevan tuo raja 35t€ vuodessa… eli jos myynti menee tuon yli tai jos ulkomainen yritys on jotain muusta syystä rekisteröitynyt suomessa alv-rekisteriin,
  niin myynti suomeen suoritetaan 23% alv:llä

  #210353
  johnfinnish avatar
  johnfinnish
  Osallistuja

  Ok… myönnetään tiedonpuute kaupan näkökulmasta! Tuo raja on näemmä olemassa.

  En kyseiseen VAT-asiaan ole muissa tuotteissa/net-kaupoissa törmännyt. Ilmeisesti verokannat on samat jne. tai ottavat prossat takkiin.
  No menee ainakin meikältä äkkiä yritykseltä yksityiselle, yritykseltä yritykselle ja vapaa yksityiskauppa/maahantuonti sekaisin kun päivittäin ei asiaa tarvitse miettiä… 😀 Ja EU ei ole tunnetusti kaikessa tavoitteidensa tasolla!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.