Enemmistö belgialaisista haaveilee sadomasokismista

Nahkafoorumi.com Foorumit Fetissit BDSM Enemmistö belgialaisista haaveilee sadomasokismista

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Shinyboy avatar Shinyboy 1 vuosi, 10 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #266845
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Tuore tutkimus paljastaa: Enemmistö belgialaisista haaveilee sadomasokismista.

  Belgialaistutkimuksen mukaan jopa 70 prosentilla belgialaisista on seksifantasioita, jotka liittyvät sadomasokismiin, sitomiseen tai alistamiseen.

  Puolet haastatelluista oli myös toteuttanut sadomasokismiin liittyviä fantasioitaan. Kuva Kiinan Zhengzhousta seksifestivaaleilta lokakuun alusta 2011.

  Tutkimusraportin mukaan fantasiat eivät myöskään ole jääneet pelkiksi haaveiksi, vaan puolet haastatelluista on myös harrastanut niiden mukaista seksiä. Kaksitoista prosenttia belgialaisista harjoittaa tutkimuksen mukaan sadomasokistista seksiä säännöllisesti.

  Antwerpenin yliopiston aikuispsykiatrian laitoksen tekemässä tutkimuksessa haastateltiin yhteensä yli tuhatta flaaminkielistä belgialaista.

  Suosituimpia S&M -seksin muotoja olivat tutkimuksen mukaan kumppanin sitominen tai itse sidotuksi tuleminen sekä käsirautojen ja köysien käyttö. Seksuaalisen nautinnon hakemiseen käytettiin myös muun muassa jääpaloja.

  Noin kymmenen prosenttia tutkimukseen haastatelluista kertoi käyttävänsä seksileikeissään piiskaa ja vähän useampi kertoi kokevansa nahka- tai kumiasusteet kiihottavaksi. Osalle haastatelluista seksiin liittyivät alistamisroolileikit.

  Tutkimusta johtaneen professori Manuel Morrensin mukaan 85 prosenttia S&M-seksiä harrastavista haastatelluista harjoitti sitä kotonaan ja 15 prosenttia kodin ulkopuolella. Yksi sadasta haastatellusta kävi säännöllisesti seksiklubeilla tai -kerhoissa toteuttamassa fantasioitaan muiden alan harrastajien kanssa.

  Professori Morrensin mukaan sadomasokistiset seksuaalifantasiat ovat paljon luultua yleisempiä ja sadomasokistiseen seksiin liittyy paljon leimaavia harhakäsityksiä ja ennakkoluuloja, joita käytetään väärin hyväksi muun muassa huoltajuuskiistoissa.

  Yksi sadomasokismiin liittyviä harhaluuloja on se, että siinä tuotettaisiin kipua vasten tahtoa. Todellisuudessa S&M-seksiaktit ovat osapuolten yhdessä sopimia vapaaehtoisia roolileikkejä jossa osallistujat saavat seksuaalista nautintoa kokiessaan tai tuottaessaan kipua. On myös niitä, jotka kiihottuvat esimerkiksi karkeista sanoista seksin yhteydessä ilman minkäänlaisen fyysisen kivun osuutta asiaan.

  Belgialaistutkijat toivovatkin, että kun ilmiön yleisyys tulee paremmin tunnetuksi, ihmiset osaavat myös suhtautua siihen osana ihmisen seksuaalisuuden normaalia monimuotoisuutta.

  0
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.