Palaa kohteeseen Vapaa keskustelu

10 normista poikkeavaa seksimieltymystä

Foorumit Muut Vapaa keskustelu 10 normista poikkeavaa seksimieltymystä

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 602 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Shinyboy avatar Shinyboy 4 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #217633
  Shinyboy avatar
  Shinyboy
  Ylläpitäjä

  Ihmisen seksuaalisuus on äärimmäisen monimuotoista. Kohdehäiriöt eli parafiliat ovat normista poikkeavia seksuaalisia mieltymyksiä. Parafilia ei sellaisenaan ole välttämättä ongelma, ellei se aiheuta ahdistusta tai vahingoita muita. Joka tapauksessa monet parafilioita pidetään häpeällisinä. Live Science -sivusto listasi kymmenen esimerkkiä erikoisista seksuaalisen halun kohteista.

  1. Partialismi

  Partialismilla tarkoitetaan kehon osiin kohdistuvaa seksuaalisuutta. Partialisti kiihottuu vaikkapa käsistä, jaloista tai kainaloista. Yksi yleisimmistä partialismin muodoista on jalkafetisismi.

  2. Klismafilia

  Klismafilia tarkoittaa peräruiskeiden erotisoitumista. Peräruiske siis antaa seksuaalista nautintoa. Touhu ei kuitenkaan ole vaaratonta. Gastrointestinal Images -tiedelehdessä on kerrottu 27-vuotiaasta miehestä, joka antoi itselleen peräruiskeen liimapyssyllä. Tuotos kuitenkin kovettui peräsuoleen ja kovettuman poistaminen vaati leikkauksen.

  3. Masokismi

  Kipu tuottaa nautintoa masokistille. Masokisti voi nauttua iskuista, sitomisesta ja nöyryytyksestä. Masokismin hengenvaarallinen muoto on kiihottuminen erilaisilla tukahduttamiskeinoilla aiheutetun hapenpuutteen avulla.

  4. Urofilia

  Urofilialla tarkoitetaan virtsaan kohdistuvaa seksuaalisuutta. Siitä nauttiva kiihottuu virtsaamisesta tai siitä, että hänen päälleen virtsataan.

  5. Puhelinskatologialla

  Pakonomaista rivojen puheluiden soittelua kutsutaan puheliskatologiaksi. Vuonna 2008 ilmestyneen tutkimuksen mukaan puhelinskatologia liittyy usein rikostaustaan. Aiemman tutkimuksen mukaan itsensäpaljastelijat soittavat rivoja puheluja muita useammin.

  6. Kiihottavat pehmolelut

  Jotkut kiihottuvat pehmoleluista. Englanniksi tilaa kutsutaan nimellä plushophilia. Näin suuntautuneiden verkkosivulla olleen kyselyn mukaan lelumaku vaihtelee paljon. Jotkut keskittyvät tietyntyyppisiin pehmoleluihin, toisille kelpaavat kaikenlaiset.

  7. Kyyneleet

  Eräs harvinainen parafilia liittyy kyyneleisiin. Osa kiihottuu itkun näkemisestä tai kuulemisesta. Kyynelistä kiihottuja saattaa myös olla sadisti, joka nauttii siitä että toinen nöyrtyy itkemään.

  8. Fetisismi

  Esinekohtaisessa seksuaalihäiriössä henkilö tarvitsee eroottisesti kiihottuakseen elottomia esineitä eli fetissejä. Tavallisimpia fetissejä ovat naisten alushousut, rintaliivit, sukat, kengät, saappaat tai muut asusteet.

  9. Kolmas kimppaan, kiitos

  Kaikkien mielestä kaksi ei vielä riitä tangoon. On nimittäin ihmisiä, joita kiihottaa katsoa kumppaniaan harrastamassa seksiä jonkun muun kanssa. Yleensä tästä fantasioivat ovat miehiä.

  10. Akrotomofilia

  Akrotomofiili kiihottuu amputoinnista. Amputoituun henkilöön rakastuminen ei ole vielä merkki akrotomofiliasta. Silloin kyseessä on parafilia, kun amputoiduista raajoista on muodostunut fetissi. Joillakin parafilia ilmenee niin, että he haluavat amputoida omia raajojaan. Tästä tilasta käytetään nimitystä apotemnofilia.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.