15 vuotta digikameran kanssa

Hankin ensimmäisen digipokkarin joulukuussa 2002. Kauaa ei mennyt, kun tajusin että sillähän saa otettua kuvia itsestään ja fetissiharrastuksestaan. Kuvia on lähes 16 vuoden aikana kertynyt peräti 7277 kpl. (keskiarvo on 455 per vuosi). 

Näitä kuvia läpi käydessään, näkee myös oman kehityksensä fettarina: visusti kodin neljän seinän sisällä huonosti rajatut kuvat ovat vaihtuneet laajempiin maisemiin out in the open, aivan pääkaupungin ydinkeskustassa.

Ensimmäinen kuva, tammikuulta 2003, näyttää lähinnä vahinkolaukaukselta:

Housut ovat H&M:n miesten mallistoa, ehkä vuodelta 2000 tai 2001. Ne ovat vieläkin tallessa, vaikkakin – hmm –pesussa kutistuneet.

Vuoden 2010 loppu on ajallisesti suunnilleen puolivälissä ensimmäistä kuvaa ja nykyhetkeä. Tuolloin kuvausmatkoille uskalsin jo kotitalon rappukäytävään, ullakolle ja kellariin, turvallisia paikkoja kaikki. Alla oleva kuva on otettu joulukuussa 2010. Päällä on Lustfashionin nahkafarkut ja Big L:n takki. Niittivyö on hempeä yksityiskohta, ja housut yhä edelleen käytössä. Tosin polvipussia on tullut. Niiden poistoon saa tältä foorumilta vinkkejä. Kuten sain housujen lyhentämiseenkin.

 

Vuoden 2010 ja 2018 välillä maailma ja muoti muuttui enemmän kuin 2003 ja 2008 välillä. Vinyylihousuja tuli saataville kivijalka- ja nettikauppoihin aivan jokamiesluokassa. Enää ei tarvinnut kääntyä erikoisliikkeiden puoleen tai ostaa Phazelta tai Honourilta. Se on ainakin omalla kohdallani räjäyttänyt pankin (monellakin tapaa!), kun parilla kympillä voi ottaa kokeiltavaksi “kaikki maailman” vinyylihousut (ja keinonahkahousut). Eipä silti, parhaat vinyylifarkkuni ovat silti ne Magicfrog.fi-kaupassa mittojen mukaan teetetyt.

Tällä hetkellä viimeisin kuva on viikon takaa, syyskuun alusta 2018. Siinä päällä on (jo konkurssiin menneessä) mustaanahkaa.fi:ssä  mittatilauksena teetetty nahkainen “farkkurotsi” sekä River Islandin tuiki napakat vinyylimeggingsit. Nahkapaidan helma näkyy hieman takin alta:

Mitä seuraavaksi? No tuossa juuri liottelin aivan uusia latexfarkkuja (2 paria) Vivishine-liuoksessa. Kumman kauan kestikin, että sain ne latex-housut hommattua, mutta tälläkin foorumilla kollegoiden näyttämät IRL-esimerkit kyllä kannustivat ja innostivat. Saas nähdä miten vielä käy!

Niin että mitä? No sitä, että ainakin itselleni tämä Nahkafoorumi ja sen yhteisö on ollut tärkeä viiteryhmä omissa nahkaharrasteissa. Olen ollut rekisteröitynyt jäsen suunnilleen alusta saakka, pidin hetken paussia niin että eräästä ankeuttajasta päästiin, mutta palasin 2.0-versiona. Ammoisista jäsenistä Bizmaniera ja hänen fettarikuvansa ulkona, kaupunkimiljöössä, vaikuttivat suuresti siihen, että lähdin itsekin kameroireni ulos. Siitä seurasi ”pimenevä ilta ja nahkan kiilto” -kuvasarjat vanhalla Nahkafoorumilla. Mutta kuinka paljon eri kadunkulmissa otetut kuvat jaksavat satunnaista vieralijaa kiinnostaa, tuskin loputtomiin. Positiivista palautetta jaksoi antaa Minna – muistatteko uhkean Minnan ja upeat kuvansa? Hän varmaan katosi kuolalampeen hukkuneena. 

Nahkafoorumin rinnalla ovat kulkeneet Fetlife, Qruiser, Facebookin fettariprofiili ja viimeisimpänä Instagram. Näissä saa hieman erilaista palautetta kuvistaan riippuen siitä, millaiselle yleisölle niitä esittelee. Fetlifessä voi laittaa mitä vaan törky- ja roiskekuvia, Facebookin ja Qruiserin profiilit ovat historiaa (poistettu), ja Instagram vaatii aktiiviisuutta, jotta saa seuraajia kuvatuksilleen. Toisaalta siellä näkee muiden kuvia ja voi inspiroitua!

 

8 kommenttia “15 vuotta digikameran kanssa”

 1. Bootes avatar Bootes sanoo:

  Tosi hyvä postaus ja mielenkiintonen kehitystarina :good:

  2+
  Shinyboy avatarAdmirer avatar
 2. Tigrita avatar Tigrita sanoo:

  Olipa mukava juttu lukea! Ja nuo uusimman kuvasi housut: puhdasta (mustaa) kultaa! Pidän siitä, miten yhdistelet eri materiaaleja ja pidän myös tavastasi kertoa niin sanoin kuin kuvin. Pitääkin kaivaa jostain se sinun instatilisi…

  4+
  Shinyboy avatarAdmirer avatarJatimatic 2.0 avatar
  1. Admirer avatar Admirer sanoo:

   Katos, Tigritakin pitkästä aikaa huudeilla.. :good:

   1+
   Shinyboy avatar
 3. Admirer avatar Admirer sanoo:

  Mihinkäs blogin kuvat ovat kadonneet?

  0

  1. Jatimatic 2.0 avatar Jatimatic 2.0 sanoo:

   Ohhoh! Hyvä kysymys! Kuka vei kuvat??

   0

 4. Shinyboy avatar Shinyboy sanoo:

  Näyttäisi olevan ulkoisen kuvapalvelun kuvalinkit rikki. Minne kuvapalvelimelle latasit kuvat?

  0

 5. Jatimatic 2.0 avatar Jatimatic 2.0 sanoo:

  No nyt ne taas näkyy. Hyvä!

  0

Vastaa